Internasjonalt på årets Kortfilmfestival

Kortfilmfestivalen 2008 har hovedfokus på det som har vært festivalens kjerneområde gjennom mange år; konkurranseprogrammene for norsk og internasjonal kort- og dokumentarfilm.



Det internasjonale konkurranseprogrammet for festivalen er nå klart.
– I år er det spesielt gledelig at så mange regissører med film i den internasjonale kortfilmkonkurransen har valgt å komme til Grimstad, sier festivalsjef Torunn Nyen.

– Vi venter besøk fra filmskapere fra både Iran, Sør-Afrika, Europa og USA. I tillegg kommer spesialinviterte gjester som den russiske filmskaperen Andrei Nekrasov, kjent blant annet for sin film om Litvinenko-saken, Hilke Doering fra kortfilmfestivalen i Oberhausen, verdens eldste kortfilmfestival, og rektor ved National Film and TV School i London Nik Powell.

Åpen påmelding Kortfilmfestivalens internasjonale konkurranseprogram er i år hentet fra filmfestivalene i Clermont-Ferrand, Tampere, Berlin og Oberhausen. I tillegg har festivalen i år for første gang hatt åpen påmelding for internasjonal kortfilm. Over 500 filmer ble sendt inn via nettportalen Reelport.
– Kortfilmfestivalen skal være en arena for kontakt over landegrenser og framtidig filmsamarbeid. En hovedmålsetning for årets internasjonale kortfilmprogram har derfor vært å velge filmer der regissøren har anledning til å være tilstede og representere filmen sin. Det har vi lykkes med, sier Torunn Nyen.

Se fullstendig konkurranseprogram for norsk og internasjonal kort- og dokumentarfilm på www.kortfilmfestivalen.no.