Internettvideo gjør et byks

En undersøkelse viser at amerikanerne brått ser mye mer video på internett, og at Google-eide YouTube fremdeles er den soleklare favoritten.



Internettbrukere i USA så 12.7 milliarder videosnutter i november, en økning på 34 prosent fra året før, ifølge tall sluppet mandag av ComScore.

Takket være YouTube, som har 98 prosent av Googles videotrafikk, blir Googles nettsteder vinnerne av konkrurransen, med visning av nær 5.1 milliarder videoer, omtrent 40 prosent av alle videoene sett online. Fox Interactive Media blir en fjern nr. 2 med 439 millioner sette videoer (3.5 prosent), fulgt av Viacom Digital med 325 millioner sette videoer (2.6 prosent).

Dataene viser også at 77 prosent av alle internettbrukere i USA har sett videoer online i 2008, og at den gjenomsnittlige seeren fikk med seg 273 minutter video.

Det er gode nyheter for nettsteder som YouTube og Hulu, som begge forsøker å bygge et annonsemarket rundt videosnutter. Et analyseselskap estimerer at annonsemarkedet for internettvideo vil vokse med 45 prosent i år, til 850 millioner dollar (snaut 6 milliarder kroner), melder Cnet News.