Intet nytt fra TV-fronten

Streiken blant de amerikanske manusforfatterne sist vinter fortsetter å prege det norske TV-tilbudet også utover høsten.

10876 ca199 original

At de amerikanske manusforfatterne streiket så lenge sist vinter førte til at produksjonen av nye TV-serier stoppet helt opp. I høst er derfor norske TV-kanaler nødt til å belage seg på nye sesonger av allerede godt kjente serier for å trekke seere. Med unntak av «Sarah Connor Chronicles» har TVNorge lite nytt fra det store utland på programmet forteller presseansvarlig i TVNorge, Ingerid Mehus, til Dagsavisen.

– Streiken i USA satte en stopp for produksjonen i ganske lang tid. Da den var over satset bransjen heller på å fullføre produksjonen av kjente serier framfor å lage nye. Dette er ikke spesielt dramatisk for oss. I høstsesongen satser vi mest på egenproduksjonene våre, sier hun.

Smånytt Allikevel har noen av de norske kanalene funnet noe av interesse i det skrøpelige tilbudet som var å finne på årets TV-messer.

TV3 har hele tre nye serier på sin sendeplan og også NRK har noen få nye serier de håper vil trekke seere til kanalens siste tilskudd i kanaljungelen, NRK3. I tilegg har de kjøpt rettighetene til å sende den nylig kritikerroste HBO-serien «Generation Kill» som handler om Irak-krigen, samt Alan Balls nye serie om vampyrer, «True Blood». Disse seriene må man derimot vente noe lenger på, da de vil sendes på NRK først i løpet av neste år.

TV2 har ingen nye tv-serier til høsten men satser utelukkende på nye sesonger av gamle slagere som «Greys Anatomy», «Koneklubben», «Brothers and Sisters» og «Wallander».


Illustrasjonsbildet er tatt av confusedvision.