Inviterer til elevprisfest

Juryeringen i elevkonkurransen Gullkalven foregikk i helgen. Arrangørene kan skryte av rekordhøyt antall påmeldte arbeider til prisfesten 6. juni.

10007 bcf57 original

Hele 1207 arbeider er påmeldt til Gullkalven 08, en vesentlig økning – omtrent 300 arbeider – fra i fjor. Et resultat av målbevisst arbeid fra arrangørene, ifølge to av dem, Morten Aleksander Halvorsen og Kristina Schaathun.
– Vi har forsøkt å endre den gamle sannheten om at Gullkalven er en ren Westerdalskonkurranse, og har i den anledning reist rundt til aktuelle skoler i byer over hele landet, blant annet Bergen og Trondheim. Vi har brukt mer penger på å promotere konkurransen på andre skoler enn på egen skole, og resultatet er at også påmeldingsfrekvensen fra elever utenfor Westerdals er rekordhøy.

Hele 140 mennesker satt i juryen, som gjorde sitt dont på lørdag. Det er forøvrig nok en rekord. Nytt av året er en egen utendørspris i Clear Channels navn. Nytt er også at prisfesten ikke blir en del av Outburst-festivalen, slik den var i fjor.
– Det har rett og slett praktiske årsaker. I fjor hadde vi showet på Vulcan, men siden Westerdals bygger skole der nå, rakk ikke skolen å få på plass gode nok alternativer, slik at vi måtte ta saken i egne hender.

I stedet skal årets show foregå på Studentenes Hus i Nydalen.
– Vi har et tak på 600 mennesker, og da var det helt klart dette lokalet som egnet seg best til både utdeling og fest.

I likhet med prisens hjemmesider, skal også selve festen få et kjøttslakt-tema. Elektronikarockerne Monomen spiller, mens franske Fluokids skal DJ'e til dans på etterfesten.

Halvorsen og Schaatun ønsker at flest mulig byråledere og etablerte kreatører tar seg turen til Nydalen den 6. juni.
– Dette er en god mulighet til å finne de beste kalvene. Det er utrolig mye bra som er levert inn i år, og for enhver byråleder eller kreativ leder er det en unik måte å finne ut hvem som utmerker seg fra årets kull. Er man på jakt etter nye folk, er dette den enkleste og kjappeste måten å finne dem på. Og det er selvsagt et mekka for enhver kreatør som vil se rare og annerledes ting som ikke tar hensyn til budsjetter, slår de fast.

Prislokalet åpner 17.00 med de påmeldte arbeider utstilt på veggene, mens selve showet setter i gang klokken 19.00.

Billettinformasjon og liknende finner du her.