Inviterer til samtale om dokumentarfotografiets kraft

I en verden hvor det ektefølte, emosjonelle og det imperfekte er en mangelvare, ser vi en tydelig trend innen oppdragsfotografiet, ifølge Tina Holth i Tinagent. Nå inviterer fotoagenturet publikum til en samtale mellom noen av landets største autoriteter på fotokunst og dokumentarisk fotografi.

Bilde 1
Foto: Cathrine Wessel / Tinagent
Bilde 2
Foto: Cathrine Wessel / Tinagent

Tinagent-fotograf Cathrine Wessel har dokumentert Mathias og hans vennegjeng gjennom åtte sommere. En observasjon av puberteten og den fysiske kroppslige forandringen som skjer mellom 13 og 20. Dette har resultert i utstillingen «Wildflowers» som nå henger på Buer Gallery, bestående av analoge fotografier og videoinstallasjon. Opptakene ble gjort mellom 2003-2010, og er en slags tidskapsel fra tidlig 2000-tallet.

– Cathrine har latt seg fascinere av ungdommenes naturlige lek og fysiske samvær, som hun i dag opplever er mye mindre tilstede i dagens digitale tid, der ungdom hovedsakelig kommuniserer gjennom digitale plattformer. Dette kan påføre unge større følelse av ensomhet, og mangel på tilhørighet, forteller Tina Holth, daglig leder i Tinagent.

Artist Talk

Onsdag 26. juni kl 17.00 inviterer Tinagent til en uformell samtale mellom fotograf Cathrine Wessel, Cecilie Øien, direktør ved Preus Museum, det nasjonale museum for fotografi og Harald Møller, innehaver av en av Norges største samlinger av norsk og internasjonalt fotografi, på Buer Gallery. Tema for samtalen vil være «Kraften bak det dokumentariske fotografi» i tillegg til at Wessel vil fortelle om prosessen bak sin utstilling.

– En motvekt til det kunstige og generiske

– Som en motvekt til det kunstige og generiske, som vi ser i KI, opplever vi en økende etterspørsel etter stillsfotografer som kan fange det ektefølte og det dokumentariske. Fotografiet er et verktøy som skal løse en oppgave og formidle et narrativ. Et visuelt univers man kan kjenne seg igjen i, som vekker følelser hos publikum og skaper en emosjonell relasjon mellom merkevare og mennesker. Som setter de menneskelige relasjonene i sentrum av fortellingen. Målsettingen med hvordan vi jobber på oppdrag er å skape bilder med ekte mennesker som både er troverdig, tillitsvekkende og med en historie publikum kan relatere til og engasjere seg i, avslutter Tina Holth.

Om Tinagent

Tinagent representerer anerkjente fotografer som Sigve Aspelund, Sune Eriksen, Trine Hisdal, Knut Bry, Dusan Reljin, Cathrine Wessel, Sebastian Ludvigsen, Thomas Qvale, Jonathan Vivaas Kise, Pål Laukli, Eirik Evjen, Torgeir Rørvik, Aksel Jermstad og Morten Borgestad.