Iram Haq til Sølvsuper

Regissør Iram Haq har blitt en del av registallen til filmproduksjonsselskapet Sølvsuper.

95191 babb8 original
Iram Haq. Foto: Johnny Nordskog

Iram Haq er en dame som har satt spor i norsk film som en okse i en porselensbutikk, sier produsent Lars Olav Seim i Sølvsuper.

Haq debuterte med kortfilmen «Trofast», som ble tatt ut til Venezia, fulgte opp med prisbelønte «Skylappjenta», som hun skrev og spilte hovedrollen i, og spillefilmdebuterte med «Jeg er din» i 2013. Hennes andre spillefilm «Hva vil folk si» kom i 2017 og vant prisen for best regi, manus og beste film under Amandaprisen 2018. Begge spillefilmene hennes har vært Oscarkandidater fra Norge.

– Vi er selvsagt ekstremt happy med å signere Iram, fortsetter Seim. – Hun er et av de største og mest allsidige talentene norsk film har fostret på årtier, og er i stand til å foredle det hun tar i med et sjeldent varmt og klokt blikk, uansett om det er reklamefilmer, kortfilmer eller spillefilmer. Å få en kvinnelig regissør med Irams kreative talent, innsikt og lyse hode med på laget, gir oss helt nye kort å spille på.

Hun kommer nettopp fra registolen til «Når støvet har lagt sig». Dette er en av de store dramasatsningene produsert i Danmark de siste årene, og vil dukke opp på DR og NRK på nyåret.

Sølvsupers registall består ellers av Bjarte Arneson, Mats&Mørland, Christian Rubeck, Stig Henrik Hoff, Andres Heger-Bratterud, David Skaufjord, Stig Frode Henriksen, Jordan Ironside og CF- Wesenberg.