Jack White «skuffet» over låtbruk

Coke Zero har laget en reklamefilm knyttet opp mot Bond-filmen «Quantum of Solace». På lydsporet hører vi en instrumentalversjon av den nye Bond-låta «Another Way to Die». Det var ikke slik komponist Jack White hadde planlagt det.

11423 35e81 original
Musikken til den nye, animerte reklamefilmen for Coke Zero er en instrumentalversjon av den offisielle låta til «Quantum of Solace». Den er skrevet av Jack White (White Stripes) og på filmens lydspor fremføres den i duett med Alicia Keys.

Filmen er laget av Wieden & Kennedy, og følger en klassisk mal som spiller på åpningsanimasjonene til Bond-filmene. Reklamefilmen er del av en integrert kampanje relatert til «Quantum of Solace». (Artikkelen fortsetter lenger ned på siden).



Vonbråten Brusprodusenten bruker en instrumentalversjon av «Another Way to Die», og det før originallåta er sluppet på publikum. I et skriv fra Whites management distanserer artisten seg fra denne beslutningen.

– Jack White fikk i oppdrag av Sony Pictures å lage tittellåten til James Bond-filmen «Quantum Of Solace», ikke for Coca-Cola. Enhver annen bruk av sangen er basert på beslutninger andre mennesker har gjort. Vi er skuffet over at du først hører sangen i en reklamefilm for Coke Zero, snarere enn i sin helhet.

Det er ikke første gang White har gjort reklamemusikk for Coca-Cola: For et par år siden lagde han lydsporet til filmen «What Goes Around», regissert av nå avdøde Nagi Noda.