Jaget Rørvik hengir seg til Babusjka

Produksjonsselskapet Babusjka knytter til seg regissør Jakob Rørvik.

86598 55654 original
Jakob Rørvik. Foto @ Babusjka
86599 656d8 original

Jakob Rørvik er utdannet som regissør ved prestisjetunge National Film & Television School i London som den yngste registudenten noensinne.

– Helt siden vi så St.Hallvards «Sult» har vi hatt lyst til å representere Jakob. Jeg sto selv i juryen i Cannes på Young Director Award og sloss iherdig, tok av meg skoen og banket i bordet, og gjorde det klart hvorfor jeg synes filmen fortjente å vinne, sier produsent og Babusjka-grunnlegger Mads Astrup Rønning.

Produsenten refererer til reklamefilmen «Sult» for det lokale og nå salige herre-klesmerket St. Hallvard.

– Uansett, siden den gang har vi utrettelig jaget etter ham, og har omsider overtalt ham til å ta på seg det ærerike oppdraget det er å representere Babusjka i årene som kommer, fortsetter Astrup Rønning.

– Jakobs styrke, ved siden av en særdeles presis stil, ligger i historiefortelling og måten han gjengir det mellommenneskelige, enten det er morsomt, sårt eller vilt.

Hyggelig jakt

Rørvik har laget et knippe reklamefilmer og et enda større knippe kortfilmer, og disse er vist på over 40 festivaler, blant annet i Cannes og South By Southwest, og har vunnet priser på filmfestivaler som Aspen Shortfest og Seattle International Film Festival.

– Det har vært særdeles hyggelig å bli jaget rundt av Babusjka og til slutt signere en kontrakt på en serviett, sier Rørvik sjøl.

– Som regissør elsker jeg casting, personregi, humor og sterke, filmatiske bilder, og jeg gleder meg til å lage nye filmer med den energiske og ambisiøse gjengen på Babusjka, avslutter han.

Her kan du se flere eksempler på Rørviks reklame- og kortfilmer.

Under ser du utdrag fra kortfilmen «Nothing Really Ever Ends».