Marky ble Årets regissør på begge sider av kjølen

Torsdag kveld vant den svenske regissøren Jakob Marky prisen for beste regissør i to skandinaviske hovedsteder samtidig, Gullbranson i Oslo og Roygalan i Stockholm.

94880 b0b30 original
Fra Komplett-filmen «Middagen er klar» av Anorak og Bacon (regi: Jakob Marky).

Å vinne prisen for beste regissør i ett skandinavisk land er i seg selv imponerende, men torsdag kveld doblet den svenske regissøren Jakob Marky denne prestasjonen da han ble kåret til årets kommersielle regissør både i Sverige og Norge ved henholdsvis Roygalan og Gullbranson. Komplett-filmen «Middagen er klar» av Anorak med Bacon ligger til grunn for prisene i begge konkurranser.

– Det siste året har vært fylt med spennende og forskjellige jobber hvor jeg har vært så privilegert å kunne gå fra å skyte cowboys for Komplett til noe så stort og viktig som det å ikke skrive meldinger når man kjører bil for New Zealand Transport Agency. Og jeg har vært så heldig å få jobbe med folk som har gitt meg kreativ frihet og tillit, sier den 40 år gamle regissøren, som i tillegg til reklamefilm har regissert flere kortfilmer og vunnet Ingmar Bergman-prisen for Beste manus

I Gullbranson, som foregikk torsdag kveld på Parkteateret, vant Bacon også prisene for Beste Reklamefilm og Årets Våghals, som begge gikk til samme film: «Kjøpt brukt eller ingenting» for Finn.no av Morgenstern, regissert av Matias&Mathias.

Øvrige priser

  • Fagprisen for postproduksjon gikk til Tormod Berge og Andreas Rustad (klipp/VFX) for filmen «VY-Kaleidoskop».
  • TRY Apt vant prisen Beste animasjonsfilm med filmen «Money back on the skætt» for Skatteetaten, der 3D og animasjon er gjort av Roy Kristoffersen og Frode Ekeberg.
  • Prisen Nye talenter gikk i år til Departementet-regissør Rikke Gregersen for filmen «De Hensynsløse». Filmen har til nå vært nominert til BAFTA og vant nylig sølv i student-Oscar i Los Angeles.
  • Beste nettfilm ble vunnet av Flambert AS med filmen «Kondomeriet 30 år» for Kondomeriet og POL, regissert av Henrik Henriksen.
  • Fantefilm vant kategorien Samfunn/ikke-kommersiell med filmen «Illegal dance» for Amnesty og Anorak, regissert av Marius Holst.
  • Beste musikkvideo gikk Fantefilm for BigBang-videoen «Bells», regissert av Lasse Gretland.
  • Fagprisen for produksjon gikk i år til kostymør Alva Walderhaug Brosten for «KLP-Influencer».
  • Beste promo gikk til Willy Nikkers for «TV Norge Retro» for TV Norge.