Jakter årets kvinnelig gründer på Vestlandet

Kun 20 prosent av gründerne i Norge er kvinner, og dette ønsker Bergens Næringsråd og design- og digitalbyrået Cure å gjøre noe med. For første gang skal det kåres Årets kvinnelige gründer på Vestlandet.

Kvinnelig grunder 0650x
Til venstre: Ingrid Solstrand, gründer av Mutual og leder for foreningen Bærekraftig Liv i Norge. Til høyre: Brage Brenna-Lund, Co-gründer og daglig leder i Cure.

– Vi ønsker å inspirere og motivere flere kvinner til å realisere drømmen om å starte egen virksomhet. For å oppnå dette, trenger vi sterke forbilder som kan vise vei og inspirere andre til å følge etter. Derfor er denne kåringen viktig, sier daglig leder Brage Brenna-Lund i Cure.

Det er Cure som har tatt initiativ til kåringen og stiller også med premien. Vinner får designhjelp til en verdi av 200.000,-.

– Jeg må virkelig berømme Cure for et flott initiativ! Dette er noe Bergen Næringsråd helhjertet stiller seg bak, sier Monica Mæland, administrerende direktør i Bergen Næringsråd. – Kåringen kan skape synlighet om gode forbilder og forhåpentlig gjøre at flere kvinner blir inspirert til å satse på egen bedrift, sier hun.

Vinneren blir kåret av en nøye utvalgt jury på kvinnedagen 8. mars. Juryen består av:
Monica Mæland, administrerende direktør i Bergens Næringsråd, Henna Raknes, partner i Amp11 og COO i Stacc, Maria Mørseth, gründer av Lunsjkollektivet, Ingrid Solstrand, gründer av Mutual og leder for foreningen Bærekraftig Liv i Norge, Brage Brenna-Lund, Co-gründer og daglig leder i Cure, Truls Petter Bergh, partner og rådgiver i Cure.

Hvem som helst kan nominere sitt forbilde til kåringen. Alle bedrifter som har kvinnelige gründere eller co-gründer, og er stiftet som aksjeselskap, kan delta i konkurransen. Frist for nominasjon er 1. mars.

Nominer din kandidat her.