Janne kaprer Norges eneste juryplass i Eurobest

Janne Brenda Lysø fra POL er utpekt som jurymedlem i Film-kategorien under årets Eurobest Awards.

Janne1
Janne Brenda Lysø.

Sammen med juryepresident Kate Stanners (Saatchi & Saatchi) og resten av den internasjonale Film-juryen vil de stemme frem Europas mest kreative bruk av levende bilde vist på TV, kino, online video eller out-of-home opplevelser.

Lysø gleder seg til å juryere det beste av det beste fra den europeiske reklamebransjen.

– Er det lov å bruke ordet «ære» da, uten at det høres for pompøst ut? Eurobest er jo en av de store konkurransene, så i tillegg til «ære» så slenger jeg på «entusiasme» og «inspirasjon». For det er alltid veldig gøy og inspirende å avtjene jurytjeneste. Så dette gleder jeg meg veldig til.

Erfaring i bøtter og spann

Lysø har lang fartstid i bransjen i Norge fra blant annet McCann, TRY og POL, og har vunnet flere internasjonale priser fra både Eurobest og Cannes Lions. I Norge har Lysø personlig vunnet 7 Gullfisk og 28 Sølvfisk.

Dette blir Lysøs andre runde i Eurobest etter å ha vært jurymedlem i Direct & Promo/Activation i 2014. I 2008 satt hun i Cannes Lions' jury for Film, og var senest å se i The One Show-jury i 2021. I år var hun jury-president i Gullblyanten sammen med POL-makker Christian Lauritzen.

– Janne trenger vel strengt tatt ingen nærmere presentasjon. Hun står bak flere av landets mest prisvinnende kreative konsepter og har solid juryerfaring fra nasjonal så vel som internasjonale konkurranser. Det er ingen tvil om at hun vil bli en viktig ressurs i Eurobestjuryen, forteller Benedikte Løvdal, daglig leder i Kreativt Forum.

Cannes-lillebror Eurobest arrangeres av Lions (som arrangørene nå kaller seg) for det europeiske markedet. Festivalen holdes i London, og feirer kreativ og strategisk bruk av reklame over det europeiske kontinentet.