Ny Big Brother-podkast fra Både Og: – Jeg ble truet på livet med pistol

For 20 år siden skapte «Big Brother» hysteriske tilstander i Norge. I en ny podcast avslører mannen bak, Lasse Hallberg, at han ble truet på livet med pistol under innspillingen av Big Brother.

DSCF2877
Tom-Aksel Mathisen og Cato Gjertsen.

I den nye podcasten, «Big Brother 2001: Alle der var våre venner», dykker Tom-Aksel Mathisen og Cato Gjertsen ned i sesongen som de to mener er tidenes beste reality-sesong i Norge.

Omfattende research

– Big Brother sesong 1 står til reality-tv slik The Beatles står til popmusikk: Begge var nesten først ut i sine respektive sjangre, begge hadde en perfekt og utfyllende casting, begge fikk andre aktører til å fremstå som bleke kopier og begge står seg like godt 20 år seinere, sammenligner de.

De to forteller at de har sett mange timer med gamle episoder i research-fasen før innspilling. Ifølge dem ble det mye detektivarbeid for å få fatt i gamle videokassetter, men at det var nødvendig for å være oppdatert.

– NRK produserte nylig en fin og informativ radiodokumentar om BB som konsept. Vår podcast er mer å anse som et langt kjærlighetsbrev til BB-gjengen. I løpet av seks episoder spiller vi av og diskuterer viktige hendelser og eksistensielle valg som deltakerne tok. Det er mye glimt i øyet, men etter flere dybdeintervjuer med Lasse Hallberg og deltakerne Lars Joakim Ringom og Rodney Omdahl Karlsen, presenterer vi også en del avsløringer, forteller Mathisen.

A-kjendis-pappa og truet på livet

Blant avsløringene er det ene klippet som Lasse Hallberg fortsatt angrer på at han lot bli vist på TV – et klipp som verken har med sex eller krangling å gjøre. Folk får også for første gang høre historien om hvilken norsk A-kjendis i dag som var den direkte årsaken til at en av deltakerne måtte trekke seg. I tillegg fortelles historien om hva som egentlig skjedde da Lasse Hallberg fikk en revolvermunning dyttet opp i ansiktet rett utenfor Big Brother-huset.

– Det er mange juicy behind the scenes-historier som deles i poden. Først og fremst er dette likevel et avslappende og forhåpentligvis morsomt friminutt for alle som satt benka foran tv-skjermene for 20 år siden. Reality-tv var helt nytt, og deltakerne i Big Brother var en stakket stund Norges største rockestjerner. «Alle der var våre venner» er en kjapp tidsmaskin-tur tilbake til den gangen, sier Mathisen, og legger til at det ikke er tilfeldig at episodene legges ut 31. mai.

– Det var finaledatoen og en merkedag som ikke fikk passeres i stillhet.

Promo: «Big Brother 2001: Alle der var våre venner»

Folkelig underholdning

Både Og, med lyddesigner Magnus Andersen i spissen, har produsert podcasten. Kreativ leder Eskil Vincent Paus tror mimrefaktoren blir høy og at mange vil lytte til de seks episodene med smil om munnen.

– Det er ingen fasit for om vi bestemmer oss for å lage en podcast. Men nå har vi jo holdt på en stund, og lært oss at det er noen elementer som bør være på plass. Klarer man å kombinere originalitet, høy underholdningsverdi, solid research og bred folkelighet, da er mye gjort. Det er definitivt tilfellet med «Big Brother 2001: Alle der var våre venner». Samtidig er dette også en god innføring i reality-dramatikk der programlederne tar for seg karakterer, dramaturgi og strategien bak ideen. Jeg regner med at dette blir pensum på alle medielinjer i landet, avslutter Paus.

Hør «Big Brother 2001: Alle der var våre venner» på Spotify.