Julian Hagemann til Heimlich

Fra innspillingen av TVNorge-serien «Hvite Gutter» kommer beskjeden om at Julian Hagemann trives såpass godt i registolen at han nå vil satse på reklamefilm i tillegg til TV.

87559 b1959 original
Mann med mange talenter: Julian Hagemann skal regissere reklamefilm hos Heimlich.

– Vi er veldig glade for at Julian ønsker å utvikle talentet sitt her hos oss, sier produsentene Knut Jensen og Kristian Hajdu i Heimlich.

Om få uker er nemlig ilddåpen hos tv-produksjonsselskapet Feelgood over, og Julian Hagemann blir deretter med i registallen hos Heimlich. Hagemann har jobbet som tekstforfatter i mange år, både i team med Joachim Bjørndal hos DDB, men også som manusforfatter på flere større film- og TV-produksjoner. Som regissør har det blitt en liten pause etter kinofilmen «Å begrave en hund» fra 2013, frem til Feelgood ringte i sommer.

Kreatør med mange talenter

Hagemann er noe så sjeldent som en ung regissør som også kan skrive, ifølge Heimlich-produsentene.

– Dette vil være til stor hjelp for både oss og kundene våre. Han er et talent på dialog og humor, og vi ser for oss at Julian vil treffe et stort og yngre publikum med tonen sin. Med årelang erfaring fra å jobbe som kreatør vil han være en stor tilgang for hele selskapet. Med det presset byråene har på seg i dag til å kunne levere visuelt innhold i mange kanaler og formater, er det ofte behov for å komme tidligere inn i prosessen, og være med på å videreutvikle deler av idé og manus. Da er det helt avgjørende å ha med seg noen med et kunnskapsfelt tilpasset en slik virkelighet, og Julian er en satsning fra vår side,

– Bare å kaste seg i det

– Jeg er vel ikke den eneste kreatøren i verden som har stått på opptak og fundert på om jeg kunne klart den regijobben like bra selv, sier Hagemann. – Så nå er det bare å kaste seg i det, når muligheten bød seg. Mitt mål som regissør er å bidra til å få frem selve ideen bak filmkonseptet, lage film på ideens premisser rett og slett. Får man til det har man kommet langt. Og sammen med det flinke apparatet og den utrolig fine gjengen i Heimlich så føler jeg meg trygg på at dette skal bli veldig bra, avslutter han.