Juryen har sitt på det tørre

Kjetil Try er juryleder i Dagbladets reklamekonkurranse «Pustehullet», og har også flest nominerte annonser i konkurransen. Det har ikke hatt den minste betydning, mener Try.Torsdag denne uken er det klart for Pustehullet for åttende gang. Juryarbeidet har for andre år på rad blitt ledet av Kjetil Try. Og i år ligger reklamebyrået hans best an med tre av tolv nominerte jobber. «Ikke til å unngå», mener Kjetil Try selv.
– Når vi har blitt juryert så har vi gått på gangen. Jeg er sikker på at juryen har sitt på det tørre. Enten det er Gullblyanten eller andre priser så er det ikke til å unngå at jurymedlemmer får priser. Det er ofte slik at jurymedlemmer kommer fra gode byråer, og gode byråer vinner mye, sier Try.

Kan din blotte tilstedeværelse påvirke stemmingen fordelaktig for Try?
– Det blir egentlig umulig å svare på. Derfor understreker jeg at vi var nøye med å gå på gangen. Det er jo heller ikke slik at vi i reklamebransjen unner hverandre så fryktelig mange priser. Så jeg tror ikke dette har hatt den minste betydning.

– Svekker ikke troverdigheten
Salg- og markedsutvikler i Dagbladet, Kennet Bratteberg, er enig med jurylederen Kjetil Try i at det ikke er noen sammenheng mellom jurymandat og antall nominerte for reklamebyrået. Bratteberg avviser at dette kan svekke troverdigheten for reklamekonkurransen.
– Nei det vil jeg si at det ikke gjør. Det er en jury som har jobbet sammen et helt år, hvor det har vært enighet om spørsmålet om innhabilitet. Jeg vil ikke si at dette svekker troverdigheten, sier Bratteberg til Kampanje.

I tillegg til juryleder Kjetil Try har Morten Foss i DDB, Torbjørn Naug i Bates United og Dagmar Kolstrøm i Ernö vært til stede fra reklamebransjen. Kathrine Ayling i Bertel O. Steen, fotograf Dag Thorenfeldt og Janne Throndsen i Dagbladet er også jurymedlemmer.

Tre byråer i toppen Try er nominert med to annonser for Narvesen og en for Sætre kjeks. Virtual Garden er nominert med to annonser for barne-, ungdom- og familieetaten. Mens Dinamo har to nominasjoner for Telenor, og DDB har to for henholdsvis Byggmakker og Flytoget.
– Juryen har hatt en formidabel jobb og måtte vurdere i overkant av tusen annonser dette året. Det har vært veldig mange annonser og det har vært stor variasjon i arbeidene, sier Kjetil Try i en pressemelding.

Videre er McCann nominert for Statoil, DDB for Flytoget og Byggmakk, og Grey for energiselskapene Hafslund, BKK, NTE, Agder energi og Eidskleiva.

Se alle de nominerte her.

Ylvis kommer
Tidligere har Morten Abel, Mira Craig, Susann Sundfør og Ane Brun underholdt på reklame festen. I år kommer Ylvis-brøderene og Bertine Zetlitz.
– Jeg er veldig glad for at vi i år også får norske toppartister til å opptre under kåringen av Pustehullet. I år har vi Katzenjammer og Bertine Zetlitz, sier Bratteberg.

Artikkelen er også publisert hos Kampanje.

Arkivfoto: Veslemøy Vråskar