Juryleder i Cannes

Kreativ leder for JWT Worldwide, Craig Davis er utnevnt til juryleder for film- og print-kategorien i neste års Cannes Lions. Festivalen blir den 55. i rekken.Davis er født og oppvokst i Australia, og etter en serie med korte karriereforsøk som blant annet, kjeksbaker, truckfører og megler, startet han opp eget byrå som ble et av Australias mest prisbelønte, uavhengige byråer. I 1999 gikk turen til Singapore der han ble kreativ leder for Saatchi & Saatchi, et nettverk som senere ble kåret til Asias beste. I 2003 kåret både Ad Age og Adweek Saatchi & Saatchi i Singapore til «Global Agency of the Year» og Davis selv ble årets reklameperson.

Senere flyttet Craig til London og ble i 2005 kreativ leder for JWT-nettverket. I år har Craig blant annet sittet som første gjesteredaktør for Gunn-rapporten og er en aktiv foredragsholder i diverse fora. Davis har også erfaring fra juryering i Cannes.

– Det at Davis har lederbakgrunn fra flere ulike kulturer og har vist at byråene under hans lederskap oppnår usedvanlige kreative resultater, gjør han svært egnet til å lede både film- og print-jutyen, sier festivalsjef Terry Savage.

– Gode kreative løsninger dukker opp over alt og kan komme fra hvor som helst. Det jeg liker med Cannes er at den erkjenner dette og og belønner arbeider som står for kreativ kvlaitet, mer enn noen annen reklamekonkurranse, sier Davis og legger til at han ser frem til sin rolle som dobbel-juyrleder.