KF i Cannes

Redaksjonen er på plass i Cannes for å dekke verdens største festival for reklame og kommunikasjon. Allerede i ettermiddag blir finalistene i DM og Promo annonsert.

11486 cb028 original


Cannes Lions braker løs for 55. gang, større enn noensinne. KF har to journalister på plass på festivalen, som totalt teller 12.000 mennesker og som skal bedømme over 28.000 innsendte arbeider.

Nytt av året er blant annet introduksjonen av en ny kategori for design, dessuten har filmkategorien blitt utvidet til å telle mobil- og internettfilm. I promokategorien skal det deles ut priser i alle valører, på grunn av sterk økning i antall påmeldte (tidligere har det kun handlet om en «Promo Lion»). Young Lions har fått en ny kategori, Media Competition, der McCann-teamet Lars-Kristian Harveg og Jonas Grønnern deltar.

Media, Outdoor, Radio, Press
I dag søndag går altså de første kategoriene – DM og Promo – til finale, mens prisene blir offentliggjort og utdelt i mandag kveld. Mandag formiddag blir finalistene for Media, Outdoor, Radio og Press (print) offentliggjort. For de tre førstnevnte er prisutdelingen på tirsdag kveld, mens Press-finalistene må vente helt til onsdag for å vite hvem som vinner. Vinnerne av Young Lions Print-konkurransen blir imidlertid offentliggjort mandag.

Cyber og Design Tirsdag formiddag blir shortlistene i Cyber og Design delt ut. Norske byråer har sendt inn 15 arbeider i kategorien, som har mottatt 1126 arbeider totalt. Samme ettermiddag får vi vite om hvordan nevnte Harveg og Grønnern har gjort det i Media-delen av Young Lions-konkurransen.

Onsdag blir vinnerne i Cyber Young Lions annonsert. Der deltar Øystein Vik (AD) og Christian Bryhn (multimediadesigner) fra henholdsvis Newmarketing reklamebyrå One Communication.

Film Torsdag blir finalistene i Film Lions annonsert. Vinnerne blir annonsert lørdag kveld. Fredag blir shortlisten for Titanium & Integrated Campaign Lions delt ut, mens vinneren blir annonsert lørdag kveld.

Vinnerne av Young Lions Film Competition blir annonsert lørdag formiddag. Der deltar Silje Linge og Michael Middelton fra Bergens-byrået Bug (som i fjor).