Kikis tradisjonsinspirerte ullpledd vinner Red Dot-heder

Det norske Heritage-pleddet fra Plesner Patterns har blitt tildelt den internasjonalt prestisjefylte prisen Red Dot Award 2024, som deles ut i Tyskland i juni. Ullpleddet, designet av Kiki Plesner-Löfroth, hedrer norsk kulturell bondearv og de frodige fargene og formene vi omga oss med før i tiden.

Monica F Johannessen Plesner Patterns110244 web
Plesner Patterns. Foto: Monica F. Johannessen

Reklame- og designbyråveteran Kiki Plesner-Löfroth i Plesner Patterns får Red Dot-pris denne sommeren for produktdesignet bak ullpleddet Heritage, som er produsert på Grinakervev i Norge, basert på norsk tradisjonshåndverk.

– Bruk av eldre veveteknikker som vaffelvev og fiskebein er valgt for å skape en kontrast mellom det klassiske og det moderne. Ved å bare la vaffelmønsteret vises i deler av det organiske mønsteret, blir det som et lite vindu inn i fremtiden og tilbake til fortiden, forteller hun.

Heritage Plesner Patterns red dot 003
Foto: Inger Marie Grini
Heritage Plesner Patterns red dot 013
Heritage Plesner Patterns red dot 004
Heritage Plesner Patterns red dot 005
Inger Marie Grini Plesner Patterns 15276 web 3
Kiki Plesner Patterns
Designer Kiki Plesner-Löfroth.

Skreddersyr etter behov

Plesner-Löfroth ble utdannet på Westerdals, og startet i reklamebransjen på begynnelsen av 2000-tallet, hvor hun tilbrakte adskillige år i Bates og Tangram Design, før hun startet opp Plesner Patterns. Her designer hun mønstre på tekstil og tapet, samt å skreddersy tekstildesign til interiørprosjekter.

– Man kan bruke meg til å lage mønstre som viderefører en visuell identitet eller reflekterer et konsept, utbroderer hun.

– Et skikkelig solid kvalitetsstempel!

Designeren mener det er viktig og relevant at vi blir mer bevisste og stolte av vår kulturarv.

– Heritage-pleddet viderefører dette slik at det er relevant for vår tid, og stimulerer flere av sansene våre. Det er viktig i den digitale tiden vi lever i.

Hun synes det å få Red Dot Award er utrolig stort.

– Det er et skikkelig solid kvalitetsstempel! Og siden prisen er kjent i mange land er det ekstra verdifullt i møte med nye kunder og samarbeidspartnere.

Om Plesner Patterns

Plesner Patterns er et norsk mønsterdesign studio, drevet av Kiki Plesner-Löfroth, med fokus på tekstil og tapet. De unike mønstrene lages med analoge metoder, som bruk av blekk, mose, eggeskall o.l. Mønstrene er inspirert av naturen og hverdagens små sidespor, med et ønske om å forevige disse, og bringe folk nærmere naturen.