Kinderegg fra YESS: Ny regissør, etablering av regi-agentur og ny TV-satsing

Den Gullruten-nominerte regissøren Marie Kristiansen blir medeier i nyetablerte YESS, sammen med regissør Andreas J. Riiser og produsent Ola Narum Berg. I tillegg inngår produksjonsselskapet TV-samarbeid med NRK, og etablerer «et slags regi-agentur» med YESS POOL.

Yess2024 B
Fra venstre: Andreas Riiser, Marie Kristiansen og Ola Narum Berg. Foto: YESS

– Først er vi mest av alt superglade for nå å kunne pitche på enda flere og forskjellige typer reklamejobber med Marie Kristiansen ombord. Hun dekker inn en visuell stil, en lek og et formspråk som gjør YESS til et rikere sted å være. Reelen hennes på de oppdaterte sidene våre snakker for seg selv, forteller Andreas J. Riiser og Ola Narum Berg.

– Maries nyskapende fortellerteknikker og estetikk gir en uventet tvist til et hvert prosjekt. Marie er rå på sjanger og beveger seg lett mellom humor, drama, mote og musikk, legger de likevel til.

Kristiansen har de siste årene vært opptatt med Viaplay-serien «Delete Me», som hun både har skapt, skrevet og regissert. De to sesongene har til sammen seks nominasjoner i Gullruten. Hun poengterer at hun alltid har elsket å lage reklame, og gir reklamearbeid mye av æren for suksessen med «Delete Me».

– Via et titalls reklamefilmer og spennende samarbeid med reklamebyråer har jeg fått øve meg på å kommunisere konseptuelt og utenfor boksen, forteller hun.

YESS POOL: Et slags regi-agentur

Det er ikke alle prosjekter produksjonsselskapet blir forespeilet som de har kapasitet til å ta på seg, dermed dukket ideen om YESS POOL opp.

– Det er et slags regi-agentur med flinke folk som kommer til å være i frisk og fleksibel forandring i takt med etterspørselen. Vi tester i første gang ut «regissør i fokus» på sidene våre med folk vi har trua på, så får vi se hvordan det utvikler seg, forteller Riiser og Narum Berg, og legger til at de også er i gang med å rekruttere produsenter til satsingen.

NRK-samarbeid

Sist i kinderegget er nyheten om at NRK har valgt YESS som et av fem selskap de inngår utviklingssamarbeid med for å utvikle innhold til TV.

– Dørene våre er åpne for hvem som helst som vil pitche inn formater for TV som så pakkes opp i vår tenketank YESS LAB der vi leier inn idékrefter fra bransjen til å sette press på konseptene. Folk har veldig lyst til å bidra og vi sitter allerede på mye kruttsterke varer, så det er veldig gøy på jobb om dagen, avslutter Riiser og Narum Berg.