Reklamenorge med små skritt opp på verdensrankingen

På The Gunn Reports liste over mest premierte byråer i verden er TRY eneste norske, rangert på 32. plass. Norge fortsetter sin langsomme klatring oppover listen over mest premierte land, og er nå rangert som nr. 19, mens #kjærepappa er på 18. plass over mest premierte reklamefilmer.

82479 ce3a3 original

The Gunn Report, som rangerer global kreativ fortreffelighet innen reklame, har offentliggjort sin 18. årlige redegjørelse, der resultatene fra 45 både globale og regionale kreative konkurranser er lagt sammen og rangert. Basert på dette tallmaterialet utropes blant annet beste byrå, byrånettverk, land, produksjonsselskap, regissør, kampanje, film, print/utendørs, interaktive prosjekter og integrert reklame.

Høydepunktene

Øverst på listen over beste land kommer USA, fulgt av UK og Australia. Norge klatrer fremdeles oppover og er på en 19. plass, opp fra 21. i fjor. Også svenskene klatrer oppover og er på en 10. plass, opp fra 12.

Det er adam&eveDDB (London) som troner øverst over de mest premierte byråene i hele verden, etterfulgt av Colenso BBDO (Auckland) og en delt tredjeplass mellom AlmapBBDO (São Paulo) og Y&R New Zealand (Auckland). Det eneste norske byrået på listen er TRY, som har falt ned på 32. plass fra 30. plass i fjor.

BBDO er øverst av byrånettverkene, foran McCann og Leo Burnett.

«McWhopper» for Burger King av Y&R New Zealand er den mest premierte kampanjen i verden i 2016, etterfulgt av «Tomb Raider Survival Board» for Xbox av McCann (London) og «Brewtroleum» for DB Export av Colenso BBDO (Auckland) på 3. plass.

#kjærepappa på 18. plass

Listen over de mest premierte reklamefilmene i verden toppes av «Justino – Night Shift» for det spanske rikslotteriet av Leo Burnett (Madrid), etterfulgt av «Spare The Act – Laptop» for Currys PC World av AMV BBDO (London). Tredjeplassen deles mellom to britiske filmer, «Shoplifters» for The Harvey Nichols Loyalty App og «Tiny Dancer» for John Lewis Home Insurance, begge laget av adam&eveDDB. CARE Norges #kjærepappa av Schjærven og Tangrystan er på 18. plass, som eneste norskproduserte reklamefilm på listen.

Samsung er den mest premierte annonsøren, med Burger King på 2. plass og Volkswagen på 3. plass.

Det mest premierte produksjonsselskapet er O Positive Films (USA), foran Landia (Buenos Aires, Los Angeles, Madrid) og Blink Productions (London). Bacon er rangert på 8. plass, og er med sine kontorer i Oslo, København og Stockholm det eneste norskrelaterte produksjonsselskapet på listen.

Se samtlige topp tre-lister hos thegunnreport.com.


Annonse: