Kjøper sitt andre reklame- og designbyrå

Eiendomsselskapet R8 Group gjør sitt andre oppkjøp innen reklame- og designbransjen siden januar. – Vi tror det er en strategisk riktig beslutning å skape et slagkraftig og bredt kreativt miljø i Grenland som kan matche de etablerte Oslo-byråene, sier administrerende direktør Emil Eriksrød.

80964 7c9dd original
R8-eier Emil Eriksrød, byråleder Torunn Stavran Johansen, Kristian Grønevet og utviklingsdirektør Tommy Thovsland. Foto R8 Group

Reklamebyrået R8 Edge oppsto etter at R8 Group kjøpte 50 prosent av Eidson Menlo i januar i år og skiftet navn på selskapet. Og i dag blir det kjent at R8 Edge har kjøpt opp onezero designbureau, som blant annet fikk Norsk Designråds utmerkelse Merket for god design sammen med Snøhetta i kategorien for visuell kommunikasjon i 2014. Onezero designbureau er gründet av Kristian Grønevet.

– Vi ser at endringer skjer raskere og raskere. Ny teknologi og digitalisering blir viktigere enn noen gang før. Oppkjøpet av onezero designbureau er et ledd i R8s satsing mot å ligge i tet innenfor disse områdene, sier administerende direktør Emil Eriksrød i R8 Group, som eier R8 Edge.

– Onezero designbureau har mer enn 15 års fartstid og har markert seg gjennom en rekke bemerkelsesverdig gode designløsninger for spennende kunder lokalt og nasjonalt. Dette vil sette R8 Edge i stand til å konkurrere om noen av landets mest spennende kunder og oppdrag, sier Eriksrød.

Drøm i oppfyllelse

– Samtalene med R8 Edge gjorde valget lett. Selv om navnet onezero forsvinner, blir alle våre fem kreatører med videre. Det føles nesten som å ta en snarvei, nå går vi inn i det nye året som byrået vi drømte om å bli 10-15 år fram i tid, sier Kristian Grønevet.

Med onezero designbureau på laget stiller R8 Edge til start med 15 medarbeidere i 2017.