Klar for Finn.no-reality

Michael Solbakken (20) og Johanne Jomisko (20) er kjæresteparet som flytter til Finnland.

11211 b9990 original

Finn.no har den siste tiden søkt etter et par som er villig til å forlate jobb og hjem til fordel for et oppussingsobjekt i Oslo. Deretter skal de leve livet sitt gjennom markedsplassen. Den noe uvanlige stillingsbeskrivelsen har skapt stort engasjement. Over 800 søknader har kommet inn, hvorav en fra Michael Solbakken og Johanne Jomisko.
– Vi søkte etter et utadvendt kjærestepar med godt humør og pågangsmot som kan samarbeide i gode og onde dager. Takket være noen intense men grundige castingrunder har vi nå funnet Finnlands statsborgere, sier Janne Jacobsen, markedssjef i Finn.no.

250.000 unike brukere har på få uker besøkt nettsiden finnland.no/finn, og over 800 par har søkt om å få bo i Finnland, et 110 kvadratmeter stor oppussingsobjekt på Majorstuen i Oslo.
– Det var utfordrende å finne det riktige kjæresteparet, da kvaliteten på søkerne var jevnt over høy. Men vinnerparet utmerket seg ved å være svært livlige, kreative sjeler og naturlige foran kamera. I tillegg får de oss til å le, og de er flinke til både å skrive og snakke for seg, sier Jacobsen.

Går live i dag.
Fra og med 11. mars går Norges nye cyberrealitypar live på nettsiden. Her skal de jevnlig blogge fra livet i Finnland, videoblogg inkludert. Hver uke legges det også ut en webfilm laget av et profesjonelt team som følger paret tett.

Michael og Johanne, som har vært sammen i 1,5 år, kommer fra henholdsvis Alta i Finnmark og Fredrikstad i Østfold. Johanne er dessuten kvart finsk, men også Michael har finske aner.
– Det var overhodet ingen forutsetning at paret hadde en «Finn-relasjon» på denne måten, samtidig er det jo ekstra morsom når de først har det, sier Janne Jacobsen.

Hard jobbing. Paret skal de neste månedene bygge FINNland fra bunnen av ved hjelp av et «statsbudsjett» på 100.000 kroner. Dette posisjoneres ut i henhold til ulike oppgaver som til enhver tid skal løses. Mye av det som vil skje de nærmeste ukene og månedene er så langt overraskelser – også for paret. Det eneste de vet er at alt skal kjøpes, selges eller skaffes på Finn.no, være seg torget, oppdrag, jobb eller reise. Når tiden i Finnland er over legges leiligheten ut for salg, og fortjenesten går rett i lommen på kjæresteparet.

Det er Apt som står bak kampanjen.