Klare for jurytjeneste

Juryleder for Reklame for Alvor 2012, Carina Laurhammer Lindberg, har håndplukket en jury med dyktige og engasjerte fagfolk. Hun forteller litt om prosessen.

8035 bc1d1 original

Du har selv sittet i jury i forbindelse med RfA tidligere. Hva var viktig for deg når du selv skulle sette sammen en jury?

– Det viktigste for meg var å sette sammen en gruppe mennesker som jeg både vet er flinke, og som har sine meningers mot samtidig som de er lydhøre for andre. Jeg tror mitt viktigste ansvar som juryleder er å skape et godt rom for diskusjon. Så handler det også om å finne folk som er forskjellige nok, så gruppen kan ta en beslutning på bakgrunn av et samlet bredt erfaringsgrunnlag.

Fortell litt om juryen og rekrutteringsprosessen?

– Alle jeg har spurt har vært utelukkende positive og det var en fryd å sette sammen juryen. Det har blitt en spennende kombinasjon av ungt og friskt, klokt og erfarent.

Hva ser du mest frem til med tanke på juryarbeidet?

– Jeg gleder meg veldig til øyeblikket hvor vi ser alle arbeidene for første gang. Hvilket nivå vil det ligge på, hvor varierte er løsningene, vil vi bli overrasket, engasjert og underholdt av det vi ser? Jeg håper selvsagt det kommer mange bidrag, og ikke minst; mange bidrag som gjør det vanskelig for oss å velge!

Ser du noen utfordringer også?

– Det er helt klart en utfordring at organisasjonen Holder de Ord er en helt ny aktør. Vi har ikke mye å sammenligne dem med når det gjelder reklame, og det er ingen tradisjon for denne tjenesten i Norge. I større grad enn ved mer «tradisjonelle» RfA-organisasjoner, vil vi nok måtte opparbeide oss kunnskap underveis i juryeringen. Men jeg velger å se positivt på det; det vil være lettere for oss å sette oss i publikums sted, og på den måten ta en riktig beslutning når det gjelder hvilken kampanjeide som gjør sterkest inntrykk på den korte tiden man har folkets oppmerksomhet.

I tillegg består juryen av én representant fra Holder de Ord og én fra RfAs samarbeidspartnere.

Juryen består av til sammen 8 deltakere:
Juryleder Carina Laurhammer Lindberg, tekstforfatter, McCann
Jørgen Holst, kreativ leder, Bates Digital
Dagmar Kollstrøm, tekstforfatter, Ernö
Ole Henrik Stubberud, ad, Kitchen
Lars Kristian Harveg, ad, TRY
Victoria Marie Evensen, tekstforfatter, Dinamo
Tiina Ruohonen, medgründer og kommunikasjonsansvarlig, Holder de Ord
Ida Barth Anderssen, byråansvarlig, VG

Innleveringsfristen er 17. september kl. 12.00.