Klart for Oslo Comics Expo 08

I dag starter det som allerede har rukket å bli landets viktigste festival for illustrert fortellerkunst.

10283 7e374 original


Oppslutningen om tegneseriefestivalen Oslo Comics Expo 07 var over all forventning, med besøk av mer enn 4000 personer, og med mange spennende gjester. I år satses det større, med flere internasjonale gjester, bredere program, og sannsynligvis langt flere folk. Også i år er festivalen gratis.

Løft for norsk popkultur De siste ti årene har både norsk film og norsk populærmusikk fått et betydelig løft, som blant annet innebærer internasjonal gjenomslagskraft. Men først og fremst har musikk og film fått et solid fotfeste i hjemlandet. Med stadig flere norske striper daglig i avisene, og offentlig produksjonsstøtte til nye serier, kan man se tendenser til har norske tegneserier kan oppleve tilsvarende oppsving.

– Det er helt klart en spredningstid, sier Morten Harper i norsk tegneserieforum og programansvarlig for Oslo Comic Expo, til NRK Kulturnytt.

– Det har vært en oppblomstring for norske avisstriper, og det er særlig Pondus og Nemi som har fått stor utbredelse, sier Harper

Oslo Comics Expo blir åpnet av kulturminister Trond Giske i dag klokken 16.00. Festivalen får besøk av blant annet Martin Kellerman, Warren Ellis, Johnny Ryan, Tor Ærlig, Christopher Nielsen og flere andre tegneserieskapere. Festivalens kjerneområde er Serieteket/området rundt Deichmanske på Schous plass, samt MIR, Parkteatret (fest) og Cinemateket (seminar).

Sjekk OCX' hjemmeside for program og kart.