Knowit kjøper Creuna og blir Nordens største digitalbyrå

Knowit Experience kjøper Creuna og styrker med det posisjonen i det nordiske markedet. Oppkjøpet betyr at Knowit Experience vokser til rundt 900 ansatte, hvorav 350 ansatte er stasjonert i Norge. På konsernnivå øker antallet ansatte til rundt 2600.

Fra venstre daglig leder i Knowit Experience Oslo Amund Brandsrud daglig leder i Creuna Norge Birgitte Feginn Angelil Foto Knowit
Fra venstre: Daglig leder i Knowit Experience Oslo, Amund Brandsrud & daglig leder i Creuna Norge, Birgitte Feginn Angelil. Foto: Knowit

Torsdag sendte IT-konsulentselskapet Knowit ut en børsmelding om at deres divisjon for datadrevne kundeopplevelser, Knowit Experience, kjøper det norske digitalbyrået Creuna. Oppkjøpet gjør Knowit til Nordens største digitalbyrå.

– Knowit Experience var allerede godt posisjonert med bred kompetanse innen systemutvikling og digital transformasjon. Gjennom oppkjøpet av Creuna, med sin sterke posisjon innen design og tech, blir tilbudet vårt til markedet enda mer konkurransedyktig, sier daglig leder i Knowit Experience Oslo, Amund Brandsrud.

Fusjonen og integrasjonen av Creunas virksomhet med Knowit Experience vil gi synergier på kostnadssiden, og Brandsrud tror også det vil bringe nye forretningsmuligheter:

– Vi blir betydelig styrket i fremtidige anbud og forventer at oppkjøpet vil ha en positiv innvirkning på resultatene allerede fra 2021. Det er ikke til å legge skjul på at vi nå får enda flere strenger å spille på, noe vi planlegger å utnytte strategisk.

Digitalisering skaper økt etterspørsel i markedet

Oppkjøpet skjer i en tid hvor etterspørselen etter digitale tjenester vokser kraftig i både privat og offentlig sektor, mye på grunn av Covid-19 og atferdsendringene viruset har hatt på samfunnet.

– Utviklingen av digitale forretningsmodeller har gjort at markedet ikke bare har stabilisert seg, men også vokst siden nedstigningen av Norge. Med Creuna på laget, blir vårt tilbud innen digital transformasjon det sterkeste i det nordiske markedet. Vi gleder oss til å ta imot våre nye kolleger fra Creuna, forteller Brandsrud og legger til:

– Vår ambisjon er å være det ledende byrået innen datadrevne kundeopplevelser i Norden. Med kompetansen og lidenskapen Creuna har for å utvikle sterke merkevarer og brukeropplevelser, styrker vi vår posisjon ytterligere. Samtidig blir vi en enda mer attraktiv arbeidsgiver med spennende utviklingsmuligheter for våre ansatte.

Også Creuna ser på oppkjøpet som et svært spennende steg for deres ansatte og utviklingen av gode, digitale løsninger for dagens samfunn.

– Sammenslåingen av Knowit og Creuna er en spennende satsning som vil gi våre ansatte helt nye karrieremuligheter. Vi deler sentrale verdier og lidenskapen for å hjelpe kundene våre å bygge sterke merkevarer, avslutter Birgitte Feginn Angelil, daglig leder i Creuna Norge.