Kongelig teselskap

Tea Time er en kampanje der norske muslimer inviterer ikke-muslimer hjem på te, rett og slett for å bli litt bedre kjent. Også de kongelige vil være med. Offisiell oppstart på teselskapene er uke 10, mandag 7. mars.

7780 2ba2a original
7781 3ebb9 original
7782 c8753 original
7783 3b886 original

– Etter at kampanjen ble lansert, har det vært en fantastisk respons. Vi forventer at det vil bli avholdt flere hundre teselskaper på tvers av landet fra uke 10 og fremover, sier Kari Helene Partapuoli, leder i Antirasistisk Senter.

Høybåren te. Det er nå kjent at dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit skal på ettermiddagste til en muslimsk familie i Oslo.

– Kongefamilien er invitert på te hjem til en muslimsk familie på Grünerløkka. Det har dronningen og kronprinsessen takket ja til, sier kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet til NTB.

Besøket vil finne sted torsdag 10. mars klokka 15.

– Spesielt de siste par årene har norske muslimer opplevd et økende, negativt fokus som gir grunn til bekymring. En undersøkelse fra 2009 viser at nordmenn er mer redde for islam enn for klimaendringer. Denne skepsisen smitter også over på dagliglivet til mange norske muslimer, sier Partapuoli.

– Spesielt betenkelig er det at den unge generasjonen av norske muslimer vokser opp i et klima preget av mistenksomhet, frykt og i verste fall hat. Det kan vi som samfunn ikke akseptere, fortsetter hun.

– Statistikk viser at etniske nordmenn som kjenner personer med minoritetsbakgrunn har mindre fordommer enn andre. Statistikk viser også at det store flertallet av den etnisk norske befolkningen ikke har venner med minoritetsbakgrunn. Dette er et sterkt signal om at det er behov for å møtes og bli bedre kjent med hverandre, legger hun til.

For de som ikke allerede har fått dette med seg. Antirasistisk Senter ble tildelt Kreativt Forums «Reklame for Alvor» 2010. Dinamo har laget kampanjen, som for tiden går i aviser, på tv, radio, boards og kino.

For mer informasjon, se antirasistisk-senter.no eller facebook.com/teatime