Kongen av Middle-Earth kom til ‘løkka

«Ringenes Herre»-produsenten var nylig på besøk hos Nordisk Film Shortcut og Storm Studios for å diskutere et mulig samarbeid om den kommende storfilmen om vikingkongen Harald Hardråde.

38723 a9367 original
Camilla Fossen, Barrie Osborne og Kristin Hellebust. Foto: Shortcut/Storm Studios

Den amerikanske produsenten Barrie M. Osborne står bak flere storfilmer som «The Matrix», «Lord of the Rings»-triologien og nylig «The Great Gatsby». Årsaken til Osbornes Norgesbesøk ligger i et ønske om lage film om vikingkongen Harald Hardråde. Før han gjestet Storm og Shortcuts lokaler, hadde Osborne vært i tett dialog med næringsminister Trond Giske angående Norges insentivordning.

En ordning som i nåværende øyeblikk ikke eksisterer.

Osborne ankom til lunch i Shortcut og Storm Studios’ lokaler i Nedre gate på Grünerløkka, og hadde med seg kone, manusforfatter og medprodusent, samt representanter fra Norsk Filmkommisjon.

– Det var som om vi skulle få besøk av selveste kongen. Vi stod på våre tildelte plasser og følte oss forberedt. Og var det noe vi var, så var det forberedt. Vi hadde friske blomster på bordene, reinsdyrsteken godgjorde seg i ovnen og presentasjonen kunne vi, som Barrie ville ha sagt; «by heart», forteller produsent Camilla Fossen.

– Vi startet med en omvisning på huset og viste stolt frem noen spennende drageprosjekt vi holder på med, og Osborne, selv med jetlag, fulgte nøye med. Han stilte spørsmål om hvilke programvare vi bruker, hvor mange lydkanaler vi har i miksen og hvor lang tid vi bruker i gjennomsnitt på å «compe» et shot. Hans tekniske kompetanse og interesse var særs imponerende. Besøket ble avsluttet med et møte der det ble delt erfaringer og tanker om et videre samarbeid, sier Fossen.