Konkurrerer om fremtidsdesign

Electrolux utfordrer industridesignstudenter fra hele landet om å få produsert sitt fremtidsprodukt av Electrolux. De beste bidragen går videre i selskapets internasjonale konkurranse.



Startskuddet for industridesingkonkurransen, som arrangeres i kompaniskap mellom Electrolux og og Høgskolen i Akershus (HiAk), finner sted på et stort kick off-arrangement på Stratos i Oslo 7. mars kl 10-12. Studenter fra nevnte skole, Arkitektur- og designhøyskolen i Oslo og Norges Tekniske Høyskole (NTNU) er spesielt invitert.

Subsidierer transport Disse utdanningsinstitusjonene har mange studenter innenfor fagfeltet, og høyskolene anses å være de fremste i landet innenfor industridesign. For å sikre bredest mulig deltakelse, blir det satt opp buss for studentene ved Høyskolen i Akershus til Oslo. Electrolux subsidierer også transport for inntil 30 påmeldte studenter fra NTNU tur/retur Trondheim-Oslo.

Vinnerbidragene premieres med utdanningsstipend og faglig studietur til Electrolux' hovedkontor i Stockholm. Electrolux har i flere år gjennomført en tilsvarende internasjonal konkurranse, Electrolux Design Lab, og den nasjonale konkurransens endelige siktemål er å at de beste fra den norske går videre i den internasjonale konkurransen. I år blir den gjennomført med finalerunder i Zurich 7. og 8. oktober.

Under arrangementet på Stratos vil det bli vist designutstilling bestående av fjorårets vinnere fra den internasjonale konkurrransen.

Internettet Årets konkurranse skal gjenspeile internettgenerasjonens interesser og bekymringer. Electrolux oppgir stikkord som mobilitet, tilpasning, tid, materialbevissthet, individualisering, underholdning, teknologi og overlevelsesevne. Produktet skal være interessant og «nyttig om to-tre år», og skal primært dekke temaer som oppbevaring av mat, matlaging og/eller vask/oppvask.

Se bilder fra fjorårets internasjonale konkurranse her.

Se også konkurransens hjemmeside.