Konserndirektør beklager: – Hele Apriil var en spøk (aprilspøk)

Konserndirektør i Apriil, Magnar Øyhovden, beklager og innrømmer at hele Apriil-byrået var spøk.

Acf451c7329f46c39f724dfdd4fcede9 2
Konserndirektør Magnar Øyhovden i Apriil. Foto: Anders Horntvedt

– Det stemmer dessverre, og jeg legger meg flat. Det er vanskelig å drive et byrå i disse dager. Derfor hadde vi lyst til å teste det ut først. Vi ville surfe på byråbølgen, uten det økonomiske og juridiske ansvaret som medfølger.

Vi møter Øyhovden samme dag som det ble kjent at byrået verken har hatt inntekter eller utgifter de siste to årene.

– Det gikk for langt. Etter to år har vi, med alle våre fiktive tjenester, nesten blitt et fullverdig byrå. Det er dårlig gjort, men i det minste hadde vi god timing. Vi fikk god hjelp av pandemien, det er tross alt lettere å fake byråvirksomhet over Teams.

– Ikke greit

Nyheten forklarer også hvorfor Apriil tilsynelatende klarte seg så godt gjennom korona-krisen.

– Etter at samfunnet åpnet igjen etter nyttår, ble det verken lett eller gøy å spøke lenger. Vi får ikke lenger korona-støtte. Vi har også funnet ut at vi kanskje bør bruke tiden vår på andre ting, som jobb og familie. Det er derfor på tide å avrunde Apriil-spøken.

Øyhovden beklager til alle berørte, og spesielt studenter og høykvalifiserte jobbsøkere som har sett på Apriil som en attraktiv arbeidsplass.

– Jeg vil på det sterkeste beklage til alle kreatører og studenter som trodde at de var på andregangsintervju hos en lovende arbeidsgiver. Det var koselig, men det var ikke greit. I det minste var det god intervjutrening.

Lover å satse

Offentliggjøring av spøken er ikke Apriil-sjefens eneste nyhet.

– Med mer enn hundre «ansatte», som nå får frigjort en mengde tid, har vi besluttet at vi nå ønsker å drive byrå på ordentlig. Heretter i mindre underselskaper, under byråparaplyen Maii. Nå lover vi å satse, ta risiko, og stå klar med Maii i mai, avslutter Øyhovden.