Koot blir regissør i Fantefilm

SMFB-veteranen André Koot forlater reklamebransjen og tar med meritter og erfaring til nye marker.

DSF9421
André Koot og Henrik Sander.

Produksjonsselskapet Fantefilm styrker staben og henter toppkreatøren fra SMFB. Med dét trer André Koot ut av reklamebransjen, og tar steget videre som regissør og frilanser for øvrig.

– Det har vært nærliggende for meg å gå denne veien. Jeg har alltid holdt på med film på en eller annen måte. Det er der jeg brenner inne med flest historier å fortelle og har det beste potensialet for å utvikle meg. Derfor er jeg veldig glad for å få muligheten til å jobbe sammen med så flinke folk i Fantefilm, sier Koot.

Fra han hentet hjem en barne-Amanda i Haugesund som 13-åring, har han vunnet priser i inn- og utland i rollen som kreatør og medeier i SMFB.

Etter en lang og merittert fartstid i reklamebransjen, lot han ikke la sjansen til å rendyrke arbeidet med film gå ifra seg, da Fantefilm fristet med plass i stallen. Han vil både utgjøre en regiduo sammen med Henrik Sander og gjøre regi på egenhånd.

– Henrik og jeg har lenge hatt et ønske om å jobbe mer sammen. Vi har en kjemi og respekt for hverandre, som gjør at vi spiller hverandre gode. Nå har vi laget et lite kollektiv der vi gjør regi og andre sideprosjekt, fortsetter han.

Brennende filminteresse

For Koot har film vært en stor interesse helt fra barneårene, som senere har blitt dyrket gjennom studier på Lillehammer, regi av musikkvideoer, reklamefilmarbeid og muligvis et pinlig antall timer foran lerretet. Det er derfor med stor entusiasme produsent Hugo Hagemann Føsker i Fantefilm ønsker Koot velkommen.

– Når jeg har jobbet med André på andre siden av bordet, har han vist en svært god forståelse for filmfaget og hvilke virkemidler som skal til for at film skal være noe mer enn levende bilder; noe som treffer deg som seer. Man merker fort at han har en solid filmbakgrunn og er et ekte filmhode med god humor og sterk forståelse for historiefortelling, sier Føsker.

– Som erfaren og prisbelønnet kreatør vet han hva som skal til og har dessuten god kunnskap om hva annonsørene har behov for i dagens fragmenterte mediebilde. Han jobber allerede godt med flere av våre etablerte regissører, og med Henrik Sander som hovedmakker, er jeg veldig forventningsfull til Koots karrierebytte, avslutter han.

Var med å bygge SMFB

Henrik Sander og André Koot har kjent hverandre i snart 20 år – helt fra Koot kom fra studier på Lillehammer til art director-linjen på Westerdals, der Sander veiledet kreatørtalentene.

– Både blant oss eksterne veiledere og på skolen for øvrig utmerket André seg som drivende dyktig og kunnskapsrik. Det var også derfor han ble hentet til det som da het Shnel & Melnychuck, for å hjelpe oss fem gründerne med å bygge opp byrået. 17 år etter har han mer enn overbevist at han var riktig mann å satse på, og jeg er derfor veldig glad for å få jobbe sammen med ham på nytt, sier Sander.