KORO velger Dekode og WordPress

Statens fagorgan for kunst i offentlige rom, KORO har valgt open source-plattformen WordPress for den omfattende nettportalen som nå skal designes og utvikles.

45073 eabf0 original
Mette Mossige (Prologue), Elizabeth Matre-Aas (Dekode), Beate Styri (KORO), Håvard Lørum (Dekode), Kjartan Abel Nilsen (KORO). Foto: Dekode

KORO blir med dette en av landets første offentlige aktører på open-source. Dette valget kan vise seg å representere et skifte i offentlig sektor, der det i alle år har vært tradisjon for å velge lisensbaserte og lukkede publiseringsplattformer.

Løsningen som utvikles skal på den ene siden synliggjøre den omfattende og landsdekkende kunstproduksjonen til KORO, samtidig som den skal være en tjeneste for norske og internasjonale kunstnere som søker nye oppdrag, være en ressurs for flere hundre kunstkonsulenter over hele landet, og en søknadsportal for offentlige søkere av kunst til offentlige bygg og utemiljø. Den skal også integreres mot interne systemer, være et intranett for de ansatte og således en altomfattende forretningskritisk løsning for KORO.

Omfattende anbudsrunde

– For å imøtekomme forventningene til våre nye nettsider og oppfylle de krav som settes til en offentlig institusjon trenger KORO gode, fleksible og effektive kommunikasjonsløsninger, forteller KOROs prosjektleder i arbeidet med nye nettsider, Beate Stryri.

Stryri sier videre at valget falt på Dekode og Wordpress etter en grundig evaluering av tilbyderne i et offentlig anbud.

Stor kraft og fleksibilitet

– Wordpress har lenge vært oppfattet som en slags lettvekter og et bloggverktøy i bransjen, men heldigvis er det stadig flere som forstår at dette nå er et fullverdig publiseringsverktøy med stor kraft og fleksibilitet, forteller Magne Ilsaas, daglig leder i Dekode.

Dekode har spesialisert seg på WordPress, og har blant annet Norad, Miljøpartiet De Grønne, Stormberg og Trygg Trafikk på kundelisten.

KORO har også sett fordelene av å utvikle sin nye nettportal på verdens mest brukte publiseringsverktøy.

– WordPress er et fantastisk nettverk av utviklere som sammen utvikler plattformen til å stadig bli smartere og bedre for hver dag som går. Den fantastiske utviklingen som skjer i dette nettverket får vi som kunde store fordeler av og vi er sikre på at vi får den fleksibiliteten og kraften vi er avhengig av i vårt virke ved å velge WordPress, sier Styri.