Kreativ nomade jobber seg gjennom Europa

En spansk tekstforfatter reiser med bobil fra byrå til byrå, med mål om å jobbe for de mest inspirerende reklamebyråene han vet om. I disse dager hospiterer han hos Kitchen på Skøyen.

51743 465c1 original
Jonay Sosa foran sitt rullende hjem, for anledningen på Skøyen hos Kitchen.

Da Jonay Sosa (34), en prisvinnende tekstforfatter fra Spania mistet jobben etter syv år i Del Campo Saatchi & Saatchi i Madrid, ble det virkelig behov for kreativ tankegang. Han definerte et mål: Å jobbe for så mange som mulig av de reklamebyråene som inspirerer ham mest i Europa innen nyttår 2015.

Jeg startet som en taper, men nå er jeg en glad taper!

Jonay Sosa

Ideas For Fuel

Dermed startet han «Ideas for Fuel» hvor idéene betales med bensin til bobilen hans, som også er hjem under turen (se bildet).

Sosa har vært i mange av de beste byråene i Europa, og for noen uker er han nå en del av Kitchen Reklamebyrå i Oslo.

– Jeg mistet jobben, jeg har ikke barn, og det hadde akkurat blitt slutt med kjæresten min, så det var ingenting som holdt meg igjen. Målet er ikke å tjene penger men å bli inspirert. Jeg startet som en taper, men nå er jeg en glad taper!

Fast bestemt på å fullføre

Sosa kjører altså gjennom Europa, bor i bilen og jobber for ulike reklamebyråer. Gjennom dette bygger han opp en buzz om seg selv og prosjektet. Selv om han nå har fått flere arbeidstilbud takker han nei fordi han vil fullføre prosjektet.

– Hvis jeg avbryter prosjektet underveis, hva sier det i så fall om meg som fremtidig ansatt?