Kreativt Forums Ærespris til Sebastian Prestø og Anders Muurman Holm

De to grunnleggerne og partnerne i Morgenstern ble hedret av sine egne fredag kveld under Gullblyantens prisutdeling på Oslo Konserthus.

232 A1497
Anders Muurmann Holm og Sebastian Prestø blir hedret med Kreativt Forums Ærespris under Gullblyanten 2023. Foto: Werner Juvik
WJ1 7697
Foto: Werner Juvik
WJ1 7685
Æresprisvinnerne gratuleres av konferansier-duoen Alexander Gjersøe og Per Kristian Voss Halvorsen. Foto: Werner Juvik

Sebastian Prestø og Anders Muurman Holm begynte å jobbe sammen i TRY-huset i 2010, og teamet har laget reklame for FINN like lenge. I 2016 brøt duoen og et knippe andre fra samme hus ut og startet Morgenstern. Resten er, som man sier, historie.

Det var Monika Augustsson, strategisk leder i POL og tidligere Ærespris-mottaker, som delte ut prisen fredag kveld, med følgende begrunnelse:

«Kreativt forums ærespris 2023 går til en som, ja for det ER en én, som har holdt et høyt nivå veldig lenge. Hen, ja for det ER en hen, er blant de beste historiefortellerne vi har i vår bransje. Og i motsetning til mange andre, mestrer årets æresprisvinner å fortelle historier overalt på helt forskjellige måter. Film, radio, bannere, stunt, SoMe, kort, langt, gøy, smart og folkelig.

Og det, ja for det ER en det, stopper ikke der. For i tillegg til å løpe opp og ned på scenen hvert år, er det også en viktig stemme i bransjen. En som ikke bare klager slik mange gjør, men på en uredd og konstruktiv måte tar opp kampen mot det som truer faget vi elsker. Ihvertfall noen av oss.

Og ikke nok med det! Tror dere ikke det er gründer også! Skal ikke være mulig alt det der! Noen er litt sinte på det. Fordi det rapper den ene kunden etter den andre. Andre er sure for at det plutselig begynte å lage filmene sine sjæl. Og vinner priser for det også!

Dette teamet, ja for der ER et team, er en viktig del av bransjen vår. De bidrar, ja for de ER en de, til å holde både nivå og fokus i en tid vi sårt trenger det. Om de er gamle nok for Æresprisen? Å være på topp i en beinhard bransje i 15 år, er så absolutt en ærespris verdig. Og i kreatør-år er de vel rundt 60. Kreativt forums Ærespris 2023 går til noen, ja for de ER noen, Sebastian Prestø og Anders Muurman Holm!»