Kun de beste ideene overlever

Det er SMFB som står bak profilen for Gullblyanten 2017. Årets tema er inspirert av ideenes harde virkelighet.

87635 15197 original

Helt fra øyeblikket den oppstår vil enhver idé være omringet av gode grunner for å dø. Og fra en idé oppstår, til den mot alle odds blir hedret med en pris i Gullblyanten, møter den ekstremt mye motstand – i form av egne mentale sperrer, en uoppmerksom makker, en negativ konsulent, en usikker markedsdirektør, et budsjett som ikke strekker til, en vanskelig regissør, en regnværsdag, en real misforståelse, et taktisk jurymedlem, en plagiatbeskyldning, og så videre.

– Det er alltid lettere å være destruktiv enn kreativ. Ideene som når helt fram til podiet på Oslo Plaza i mars har vært gjennom mye, de burde strengt tatt ha bukket under for lenge siden, men på Gullblyanten 2017 er det nettopp ideene som overlevde alt vi hedrer. De fortjener all vår respekt og ærbødighet, forteller Hans Martin Rønneseth og Eirik Stensrud, det kreative teamet som klekket ut idéen bak den nye Gullblyanten-profilen.

Det visuelle universet er blitt til i et tett samarbeid mellom SMFBs designer Francesca Miani og Animasjonsdepartementets James Martin.

Hans Martin Rønneseth, Eirik Stensrud, Francesca Miani og James Martin

– Stilen er ikke bare ment å utfordre Gullblyantens form og farge, men også gi liv til nettopp følelsen av motstand som en idé møter. En kreativ prosess er ladet med følelser og drama, det har vi forsøkt å overføre til profilen, forklarer teamet.

Prosjektleder Vibeke Wiedswang (SMFB) og produsent Jannecke Østvold Møller (ADP) har også vært involvert i arbeidet, mens Verdens Sterkeste Mann har lyd på film og vignetter.

Gullblyanten.no åpnes og er klar for innsendelse av arbeider kl. 12.00 fredag 15. desember.