Lab3 til innovasjonsmiljøet SoCentral

I dag flytter Lab3 inn i Sentralen i Kvadraturen, huset for kulturproduksjon og samfunnsinnovasjon som er en forlengelse av Sparebankstiftelsen DNBs arbeid med å utløse gode krefter.

71251 c9bf0 original
Kull 3 av Lab3. Jannicke Østlie nest ytterst til venstre.

Lab3 er nå medlem av SoCentral, et innovasjonsmiljø som utvikler løsninger innen områder som velferd, utdanning og finansiering. Jannicke Østlie, veileder ved grafisk design på Høyskolen Kristiania, startet for to år siden firmaet Lab3 på eget initiativ for NKF. Lab3 startet som en pilot for Høyskolen Kristiania i 2014, og har nå åpnet dørene for uteksaminerte bachelorstudenter fra Westerdals Oslo ACT.

Opptak av nyutdannede innen Grafisk design, Interaksjonsdesign, 3D-Animasjon & Illustrasjon, skjer fortløpende gjennom året, ettersom de nyutdannede i praksis blir oppdaget, og dermed ansatt.

– Vi ser at tverrfaglig team får stor glede av hverandre i praksisperioden. Byråer som ønsker å samarbeide med oss, får møte team av 3D-animøterer, grafiske designere og interaksjonsdesignere.

Uavhengig aktivitet

De nyutdannede kommer primært fra Høyskolen Kristiania og Westerdals Oslo ACT, men Østlie omtaler også KHIO (Kunsthøyskolen i Oslo) og AHO (Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo) som spennende samarbeidspartnere. Fram til nå har prosjektet blitt drevet av en stor porsjon idealisme. Lab3 er en uavhengig aktivitet som ikke mottar noen form for økonomisk støtte fra skolene.

– Tanken er at vi gjør så stor nytte for oss at det skal kunne finansieres av næringslivet og byråene. Vi har akkurat fylt to år og leter nå etter en sponsor, som gir oss mulighet til å vokse og treffe hverandre utenfor høyskolene. Vi tror at Sentralen er et perfekt sted for oss å møtes, når vi ikke er ute i byråene, sier Østlie.

Mangler praksis

– Gjennom Lab3 utvikler avgangsstudentene mappene med reelle produksjoner i påvente av å få en anerkjennelse og ansettelse etter skolegangen. Det gir en ny og viktig erfaring i ansvarsforståelse, oppfølging, tilgjengelighet og produktivitet, som ikke står på eksamenspapiret, men som de selv møter som et krav for i det hele tatt bli tatt i betraktning for et jobbintervju, forteller Østlie.

Lab3 er for tiden inne i sitt 3. kull. Siden oppstarten har 17 av 20 designere fått fast jobb.

På bildet, fra venstre: Zara Emilie Engh, Jannice Østlie, Ole-Christian B. Kjelstad, Celine Pettersen, Kristoffer Stokkerud, Sindre Grimsrud, Oda Kjetilsdatter Bjørnstad, Rebecca Urquhart, Silje Olberg, Sara Enersen, Vivian Ramfjord, Frida Hefte, Jonas Stava, Petrus Andreas Christensen, Vetle Majgren Uthaug og Kristian Salte.