Ladies, Wine & Design kommer til Oslo

Jessica Walsh’ initiativ for å fremme kvinner i den kreative bransjen kommer til Oslo i desember. Oslo-avdelingen startes opp av designerne Live Schille og Aurora Brunvoll.

87311 3a029 original
Fra venstre: Aurora Brunvoll, Jessica Walsh og Live Schille, som møttes under Webdagene i Oslo tidligere i høst.

Jessica Walsh er partner og designer i det velkjente designbyrået Sagmeister & Walsh i New York, og hun startet opp konseptet Ladies, Wine & Design som et initiativ for å fremme kvinner i den kreative bransjen, en bransje der kun en liten prosentandel av ledere og sjefer er kvinner, og hvor kvinner i høye stillinger ofte opplever hets. Siden oppstarten har konseptet spredd seg til over 140 byer verden over, og nå også Oslo.

Oslo-avdelingen startes opp av Live Schille og Aurora Brunvoll, begge grafiske designere og masterstudenter ved Kunsthøgskolen i Oslo.

– Vi starter med en Kick-Off hvor alle kvinner i designbransjen som er interessert i å høre mer om konseptet er velkomne. Det blir bar, litt faglig innhold og mingling, forteller de. Arrangementet er gratis og foregår på Hvaskjer på Torshov tirsdag 5. desember kl. 18.00.

Møttes under Webdagene

Schille og Brunvoll møtte Jessica Walsh i forbindelse med dennes Oslo-besøk og foredrag under Webdagene.

– Det var veldig inspirerende og hyggelig å møte Jessica og moren hennes Sarah, som begge er utrolig engasjerte i prosjektet, forteller de.

Ladies, Wine & Design er et månedlig arrangement hvor kvinner møtes for å diskutere et bredt spekter av emner relatert til kreativitet, entreprenørskap og livet.

– Vårt mål med Ladies, Wine & Design Oslo er å skape en møteplass for designere hvor kvinner kan knytte nettverk og dele erfaringer. Vi håper at det vil komme faglige samarbeid ut av dette, og at arrangementene kan skape nye relasjoner som kan få flere kvinner inn i høyere stillinger i designbransjen. I tillegg ønsker vi at konseptet skal være en inspirasjonskilde og et sted unge designere kan søke seg til for å finne forbilder og karrierer å strekke seg etter, forklarer Schille og Brunvoll.

Les mer om konseptet på ladieswinedesign.com.