Lager film om Bush

Oliver Stone skal lage helaftens storfilm om livet til USAs sittende president, George W. Bush. Josh Brolin (39) skal spille rollen.Filmregissør Oliver Stone sitter med et ferdig manus som tar for seg livet og presidentembedet til George W. Bush, og har allerede kontraktfestet Josh Brolin til rollen («No Country for Old Men», «American Gangster»).

Manuset er skrevet av Stanley Weiser, som også skrev manus til Stone-filmen «Wall Street».

Inntil nylig skulle Stone ta fatt på Vietnam-dramaet «Pinkville», som tar for seg det amerikanske militærets gransking av My Lai-massakren, som foregikk i Vietnam i mars 1968. Men United Artist skrinla prosjektet på tampen av fjoråret. Dersom «Bush» blir finansiert relativt kjapt, kan produksjonen dermed starte innen april, og filmen kan teoretisk være ferdig til innsettelsessermonien til USAs neste president.

Et menneske … som Aleksander den Store Stone er ikke kjent for særlig Bush-vennlig retorikk, men hevder han ikke er ute etter å demonisere mannen.
– Dette er en «bak scenen»-film, på samme måte som «Nixon», for å kunne gi en følelse av hvordan det er å være i hans sko. Men filmen blir ikke så mørk i tonen som «Nixon». Folk gjør gjerne mine politiske tanker til sjablonger, men det er overflatisk. Jeg er en dramatiker som er interessert i folk, og jeg har empati overfor Bush som et menneske, akkurat som jeg har det for både Castro og Nixon, Jim Morrison, Jim Garrison («JFK») og Alexander den store, sier Stone til Variety.Utvalgt av Gud Stone vil ikke gi sin personlige dom over Bush til pressen.
– Det kan jeg ikke gjøre, jeg er filmskaper og må glemme slikt når jeg lager film. Som filmskaper er jeg dommer, og vil ha en rettferdig og sant portrett av mannen. Det er litt som en Frank Capra-historie, der han går fra å være utbrent alkoholiker til å bli verdens mektigste mann, hans krangler med pappa og det at han ble frelst, som kan forklare mye av det han har foretatt seg siden. Filmen inkluderer elementer som at han tror at Gud personlig valgte ham til å bli president i USA, og hvordan han fant seg selv som president da han foretok det slående, forebyggende angrepet på Irak. Den vil inneholde overraskelser for både tilhengere og kritikere.

Om Brolin har Stone dette å si.
– Han ser faktisk ganske mye bedre ut enn Bush, men han har den samme litt western-aktige måten å sprade på, som amerikane gjerne liker å identifiserer seg med.