Lager finansthriller fra oljebyen

Regissør Arild Østin Ommundsen («Mongoland») starter denne uken innspillingen av finansthrilleren «Rottenetter» med Christian Rubeck i hovedrollen.



I den materialistiske hverdagen som preger Stavanger i 2008 møter vi Jonny Kristiansen, en fremadstormende megler på 25 år. Sulten på penger og suksess trekkes han inn i en skruppelløs finansverden. Med høy sigarføring, champagne og eksklusive eskortepiker tar Jonny sats og sikter mot toppen av finanspyramiden. Jonnys mål er å bli den beste, den rikeste og den mektigste, koste hva det koste vil.

Stjernelag Forfatter Arild Rein har skrevet manus til «Rottenetter» i samarbeid med regissør Arild Østin Ommundsen. Regissøren har skuespillerne Christian Rubeck (bildet), Fridtjov Såheim, Kristoffer Joner og Silje Salomonsen med på laget.

Øvrige roller spilles av blant andre Vegar Hoel, Espen Hana og Arthur Berning.
– Jeg har fått med meg et stjernelag av skuespillere og stab, sier regissør Arild Østin Ommundsen. – Det er en kraft og fascinasjon i dette stoffet som tenner skuespillerne og hele teamet. Det er en historie med høy machofaktor og et kraftig driv, men samtidig emosjonelt engasjerende. Det er rett og slett veldig kult.

Stavangerpatriot Arild Østin Ommundsen har fra før de regionalt situerte filmene «Mongoland» (2001) og «Monstertorsdag» (2003) på samvittigheten, og spranget til «Rottenetter» er ganske voldsomt, både tematisk og stilistisk, dog ikke hva gjelder geografi.
– Men dette er en film jeg veldig lenge har hatt lyst til å lage og nå er tiden inne, sier Ommundsen.

Produsenter for filmen er Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae i Paradox. Innspillingen foregår i Stavanger-området og får premiere på norske kinoer høsten 2009.