Landet storkunde, gikk naken på jobb

«Om vi får Toyota som kunde, så skal jeg gå naken til jobb» lovet en overmodig medarbeider i Saatchi & Saatchi sine kolleger på en firmafest i fjor sommer. I dag måtte han holde ord.

8521 f29e6 original

Toyota Norge skifter altså reklamebyrå og innleder samarbeid med Saatchi & Saatchi Norge, etter mange år hos Schjærven. Byråbyttet kommer som følge av en ensretting av byråstrukturen for Toyota i Europa.
– For vår del er dette et resultat av langsiktig målrettet arbeid, vi har stått på for å få i land dette prosjektet, og gleder oss veldig til å ta fatt, sier byråleder Jon Fredrik Sandengen i Saatchi.

Målsetningen er en tettere kobling til det internasjonale strategiarbeidet, i tillegg til effektivisering både på prosess- og kostnadssiden. Byrået styrker nå bemanningen for å håndtere den nye kunden.
– Vi vet at Schjærven har vært svært dyktige til å hjelpe Toyotas forhandlerne til å lykkes i jobben sin. Vi skal videreføre dette samtidig som vi skal gi Toyota mer valuta for pengene. Toyota er en merkevare av stort format og har en posisjon i Norge som vi skal forvalte med stor ærbødighet, sier Sandengen.Markedssjef Håkon Tveten Eriksen i Toyota Norge understreker at selskapet har satt pris på det lange samarbeidet med Schjærven Reklamebyrå.
– Samtidig ser vi frem til å jobbe med nye krefter, og har store forventninger til samarbeidet med med Saatchi & Saatchi Norge og deres internasjonale nettverk.

Naken fra løkka til sentrum.
Tidlig på morgenen, før solen og resten av bransjen sto opp, holdt en av Saatchis mest trofaste menn (som her forblir navnløs) sitt ord. Han som på sommerfesten sa «Om vi får Toyota som kunde, så skal jeg gå naken til jobb,» tok på seg bagen og ruslet nedover fra Grünerløkka til kontoret i Storgata.
– Det verste var å gå ut av døra hjemme, det å skulle forklare datteren at jo, i dag skal pappa gå på jobb i bare nettoen. Ute på gata gikk det egentlig ganske greit. Jeg drømte om turen i natt, forresten. I drømmen ble jeg reddet av en Prius. Det er helt sant, bedyrer han overfor kreativtforum.no.