Lanserer FUS! i animasjon

Filmproduksjonsselskapet FUS! lanserer egen animasjonsenhet, hvor oppdragsgivere selv kan velge formgivere og uttrykksform på et prosjekt.

FUS illustratorer grid KF

– I en tid med tung vekting av digitale inntrykk kjennes det ut som det kan være et behov for analoge og taktile univers, sier produsent og daglig leder i FUS!, Glenn Huth Mæland.

– Vi har samlet noen av de mest spennende illustratørene her i Norge, som FUS! representerer som formgivere av animerte prosjekter. Den litt unike produksjonsmodellen fungerer slik at våre oppdragsgivere kan velge formgivere og uttrykksform på et prosjekt gjennom å velge en illustratør på våre nettsider.

Ledes av Henrik Zwart

– Henrik Zwart, som allerede er tilknyttet FUS! som regissør, vil i tillegg følge alle prosjektene fra A til Å og sørge for god kreativ dialog med oppdragsgiverne. Henrik har tidligere regissert flere animasjonsprosjekter og vil fungere som regissør også på animerte produksjoner. Dette betyr at også disse prosjektene vil følge produksjonsformen til en vanlig filmproduksjon, med en regissør som jobber tett med kreatører eller andre oppdragsgivere. Med seg på laget har Zwart blant annet den prisvinnende animatøren Steph Hope, kjent for sin unike animasjonsform, forteller Huth Mæland.

FUS! animasjon skal både produsere originalt underholdnings-innhold for kanaler og strømmetjenester og kommersielt innhold for merkevarer.

– Det ble en «flying start» for oss da vi fikk en henvendelse om å lage originalt innhold for CAKE, en av den amerikanske kanalen FX sine anerkjente og kritikerroste animasjonsserier, sier regissør Henrik Zwart. – Det er for tidlig til å kunne vise frem helt ennå, men det gir absolutt mersmak!

– Foreløpig har vi ikke så mange animasjonsprosjekter på nettsiden vår, men alle illustratørene er representert med et rikt utvalg av jobber, som allikevel skal kunne gi et godt vurderingsgrunnlag for å kunne velge den visuelle retningen, supplerer Huth Mæland.

– Dette har vi jobbet med en god stund og jeg er rett og slett skikkelig glad for at vi endelig kan fortelle om det, avslutter regissør Henrik Zwart.

https://fus.tv/animasjon