Lanserer resirkulert reklame

Det britiske energiselskapet EDF Energy har laget en miljøbevisst TV-kampanje utelukkende bestående av resirkulerte klipp.

7487 1eadc original

Å fremstå som miljøvennlig i 2008 er viktig, og så avgjort hvis du er strømleverandør. EDF Energys nye reklamefilm spiller på dette, og består av en rekke klipp fra TV-historien; taler av John F. Kennedy og Bill Clinton, en gammel opplysningsfilm om energisparing, scener fra klassisk russisk stop-motion animert science fiction og klipp fra barne-fjernsynsserien «Wombles», som allerede i 1970 hadde en klar miljøprofil med mottoet «Make Good Use of Bad Rubbish.»

Etter den ett minutt lange montasjen stadfestes det at filmen kun er skapt fra resirkulerte filmklipp, og det ender med pay off'en «Save today. Save tomorrow.»

Filmen er laget av reklamebyrået Euro RSCG og er tonesatt av en versjon av «Not Easy Being Green», som opprinnelig var en sang sunget av frosken Kermit fra «Sesame Street.»

Målet med filmen er å opplyse om at selskapet akter å redusere «karbonintensiteten» i sin produksjon av elektrisitet med 60 prosent innen 2020.