Lanserer to nye priser

Norsk Designråd øker sine utmerkelser for god design med to nye særpriser.



Norske bedrifter som har samarbeidet med designere om å utvikle innovative og gode produkter, kan søke om utmerkelsen Merket for god design fra Norsk Designråd.

Utmerkelsen er en anerkjennelse for vellykket bruk av design for å skape innovative produkter og løsninger og er et kvalitetsstempel til bruk i bedriftens markedsføring

Mottakerne av Merket for god design blir offentliggjort på Designdagen, som avholdes i regi av Norsk Designråd den 11. mars, 2009. To nye priser er lansert i forbindelse med dette: Design for alle-prisen og Miljøprisen. De to nye prisene er ikke priser du søker på spesielt, men priser du blir vurdert til gjennom å søke i en eller flere av kategorien i Merket for god design.

Design for alle-prisen deles ut til bedrift og designer for å ha utviklet et produkt eller en løsning som ved spesiell fokus på brukervennlighet og intuitiv forståelse er tilgjengelig for en utvidet brukergruppe. Det deles kun ut en Design for alle-pris hvert år.

Miljøprisen
deles ut til bedrift og designer for å ha utviklet et produkt eller en løsning som kan vise vesentlig miljøegenskaper i et livsløpsperspektiv. Dette innebærer at miljøhensyn er tatt i alle faser av designprosessen. Det deles kun ut en Miljøpris hvert år.

Søknadsfrist er 17. oktober. Les mer på nettsidene til Norsk Designråd.