Lanserer verdens tynneste

Tirsdag holdt Steve Jobs sin årlige messe for Mac-menigheten i San Francisco, og han lanserte som ventet et sett nye tekniske vidundre, blant annet verdens tynneste laptop.

13220 75fbb original

Macworld 2008: Apple-guru Steve Jobs ventet som vanlig til slutt med å dra årets hovednyhet opp av gavesekken. Først introduserte han backup-verktøyet Time Capsule, som er et supplement til Time Machine, backupprogrammet som kommer med OS X Leopard. Med Time Capsule, en kombinert harddisk og airport-stasjon, kan man ganske enkelt ta automatiske sikkerhetskopier av alle Mac'ene på et nettverk.

Filmutleie fra sofaen Dernest introduserte Jobs en oppjustert versjon av Apple TV og iTunes Shop. Sistnevnte begynner med filmutleie til en rimelig penge, der man kan leie filmer i DVD og HD-format (i tillegg til mindre versjoner for iPhone og iPod). Filmene kan ligge på maskinen i 30 dager, men må sees ferdig 24 timer etter at filmen blir startet.

Til å begynne med vil det være over 1 000 filmer tilgjengelig. I løpet av året skal tilbudet komme også til land utenfor USA, men det er uvisst når tilbudet kommer til Norge. Apple TV er oppgradert i den grad at den ikke lenger trenger å være koblet datamaskinen, men nå kan kommunisere direkte med iTunes via TV'n. Alle nåværende og kommende Apple TV-maskiner vil få denne programvareoppdateringen gratis.

Apple har også oppgradert sitt operativsystem til iPhone (1.1.3) i tillegg til et sett nye applikasjoner, som for eksempel en langt bedre versjon av Google Maps med automatisk lokalisering av hvor brukeren er. I tillegg vil det bli mulig å sende SMS til grupper av personer samtidig, samt å personligjøre menyen på telefonen.«There's something in the Air» Forhåndsryktene om den ultratynne MacBook Air skulle vise seg å stemme. Apple har laget det som skal være verdens tynneste bærbare datamaskin: 1,93 centimeter på det tykkeste og kun 4 millimeter på det tynneste. Skjermen er på 13,3 tommer og har innebygd iSight-webkamera. Den har også et tastatur med full størrelse og baklys. Maskinen er skreddersydd for trådløs kommunikasjon, og kommer således uten egen DVD-spiller. Men man kan få kjøpt en spesielt utviklet ekstern spiller for 749 kroner. Dessuten kommer maskinen med programvare som gjør at man kan koble seg til andre maskiner og «ta over» DVD-spilleren i disse.

Se reklamefilmen for MacBook Air her.
Se flere bilder av vidunderet her.