Lærlingkompaniet: Animatøren

Praksisperioden til avgangselevene ved Westerdals er omme, men Åsmund Gravem sitter fortsatt hos Qvisten Animation.

6990 9686b original

Hvorfor Qvisten, og hvorfor animasjon?
– Qvisten har holdt en kontakt med Westerdals og vært involvert i animasjonsprosjekter, så det var naturlig å tenke på dem da jeg valgte å prøve meg mot animasjon. Dessuten er Qvisten et byrå som står frem som et sterkt byrå med mange spennende prosjekter.
Animasjon er en måte å formidle informasjon på som jeg mener er god og effektiv og så er jeg også interessert i å jobbe mer mot film og animasjon i fremtiden.

Hvordan fikk du praksisplassen?
– Jeg ringte opp og forklarte mine hensikter og etter at de hadde sett noe av arbeidene mine ble jeg invitert på et lite intervju. Jeg regner vel med at jeg fikk plassen på grunn av min upåklagelige og vennlige utstråling.

Hva slags arbeidsoppgaver har du hatt?
– Jeg har gjort designjobber parallelt med illustratørene på huset, vært med på kundemøter og fått se nærmere på prosessene som ligger bak en animasjonsfilm. Samtidig jobber jeg med en egen informasjonsfilm som skal brukes i en informasjonskampanje utover sommeren og høsten.

Hva har du lært under praksisperioden?
– At animasjon tar veldig lang tid.

Hva er dine ambisjoner etter endt praksis?
– Jeg vil fokusere mer på Art Direction mot animasjon og film. Og forhåpentligvis få meg en jobb etter hvert.

Er dette drømmejobben?
– Det inneholder elementer av hva drømmejobben kan være. Hva den faktiske drømmejobben er har jeg ikke helt funnet ut av ennå.

Foto: Steffen Aaland