Lærlingkompaniet: Fra Hallo i uken til StoryWorks

Tekstforfatter Magnus Haug Aurdal fikk en innholdsrik utplassering takket være en gammel bekjent.

11294 7fca2 original

Hvorfor valgte du StoryWorks?
– Opprinnelig så gjorde jeg ikke det. Jeg hadde fått innpass hos Hallo i uken, og gledet meg stort til skrive politisk satire!

Det viste seg at det var lite arbeid som redaksjon, noe som innebar at studenten hadde trengt å møte opp kun 1-2 ganger i uka.

– Litt frustrert var jeg, da et reddende minne plutselig dukket opp. Georg Monrad-Krohn! En kjederøykende arbeidsnarkoman i førtiåra med Westerdalsbakgrunn, som jeg møtte på en fest i butikken til Miss Disguise nesten et halvt år tidligere.

Georg var med å starte byrået StoryWorks, og en lang diskusjon senere, utvekslet de telefonnumre.

– Jeg ringte, og til min store overraskelse så husket han meg også. Vi avtalte at jeg skulle komme til et intervju, noe jeg selvsagt gjorde. Da jeg forlot intervjuet hadde jeg ikke nådd lenger enn et par hundre meter før Georg ringte og sa at lille StoryWorks ville åpne opp dørene sine for meg. Jeg takket ja, og jublet innvendig.

Hva slags arbeidsoppgaver har du?
– Jeg gjør det StoryWorkere gjør, og det StoryWorkere gjør er klassifisert, så dere kan bare dri... Nei da, men vi er jo et byrå som fokuserer på tekst- og historiedelen av kommunikasjon, og selvsagt selve konseptutviklingen. Både for nett, reklame og tv.

– Jeg får mine oppgaver tilknyttet disse prosjektene fra begynnelse til slutt, og de er hissige på å tilby meg mangfold og variasjon. Dessuten så har jeg fått æren av å være deres selvgranskende blikk, og jeg utvikler en ny filosofi for nettsiden deres.

Hva har du lært så langt?
– Jeg lærer prosessene. Vi er et lite selskap med bare fire personer på kontoret, og det ingen ovenfra-og-ned atmosfære her. Inne i huset er det åpen kommunikasjon for oss innsatte og alle ledd er gjennomsiktige. Jeg har fått et helt nytt innblikk i forretningsaspektet ved sånne virksomheter, og en dypere forståelse for bransjen.

Hvilke ambisjoner har du etter endt praksis?
– Jeg har alltid elsket historiefortelling, og jeg har vel en drøm å kunne leve av å skape dem. Enten for film, markedskommunikasjon, skjønnlitteratur, podcasts... strengt talt så er min store ambisjon bare å kunne bruke hjernen kreativt, og å få lov til å være med å skape noe!

– Å skrive har alltid vært verktøyet mitt, enten det har vært redaksjonelt eller for underholdning... Hvis det kan fortsette å være verktøyet mitt, da er jeg fornøyd!

Er dette drømmejobben?

– Hm... ikke si det til noen, men ja, jeg tror kanskje det!