Lærlingkompaniet: Moro på Myrens Verksted

Lars-Kristian Harveg Jonas Grønnern stakk av med både Triggern og gull i Elev under årets Gullblyanten. For øyeblikket er de i utplassering hos Mccann og synes det er strålende, selv om de innimellom savner å kunne skrive rett på veggene på Westerdals.Hvorfor ville dere ha utplassering i reklamebyrå?
– Reklame er en variert idrett med mange grener og ingen av oss hadde gjort det noe særlig som brannmenn, slik planen egentlig var.

Hvorfor ville dere være utplassert hos McCann?
– Det svinger jo utvilsomt av navnet, og menneskene her er flinke og hyggelige (hver fredag klokken 12 er det svenskehits på høytalerne, og prosjektlederne synger og danser). Det er mange som jobber her, og vi har noe å lære av alle sammen. På skolen syns vi det var stas med eksterne veiledere. Nå er de overalt.

Hva håper dere å lære i utplasseringsperioden?
– Vi håper og føler at vi lærer mer om å levere på til stramme tidsfrister, for levende kunder. Rammer kan være ganske befriende innimellom.

Noe dere savner fra Westerdals?
– Venner og muligheten til å tegne og skrive rett på veggen. Den friheten får vi nok aldri igjen.

Hva tror dere nye hoder som dere kan bidra med i McCann?
– Manglende erfaring er definitivt en styrke vi er alene om å ha her. Den bidrar til sterk nedsatt «det funker ikke», «det har noen gjort før», «det blir sikkert for dyrt» og «det her kjøper de aldri»-tankegang. Dessuten er vi jo sultne. Kaster oss over de oppgavene som kommer vår vei.

Hvor gøy var det å vinne i gullblyanten?
– Utrolig gøy, fantastisk og fenomenalt moro. Ord blir fattige.

Hvilke kunder jobber dere med?
– Hverdagsmagikere som bare seiler i vei på små fly. Opptatt av å levere til mennesker som syns det er godt å vite.

Håper dere å bli i McCann etter endt utplasseringsperiode?
– Vår fornuft setter grenser og stengsler for troen, men håpet kan ingen ta fra oss.


Annonse: