Lærlingkompaniet: Postmannen og stueren

Westerdalselevene, Odd Martin Karlsen og Kristian Bartnes er to av mange avgangselever som skal lære hvordan det virkelig er å jobbe. Redaksjonen snakker med teamet som er utplassert hos SMFB.

5737 d0992 original

Hvorfor ble det SMFB?
– De er «en mindre utfordrer, skrudd sammen på andre premisser og med litt annet fokus», for å sitere vår sjef Christian Steen. Det liker vi.

Hvordan fikk dere praksisplassen?
– Stig Bjølbakk hadde i lengre tid planlagt en golftur til USA med kompiser, og da han fikk høre at Kristian sin søster er gift med Henrik Bjørnstad, øynet han raskt muligheten for å skaffe seg gratis billetter til PGA-touren. Det var vel det som var utslagsgivende.

Hva slags arbeidsoppgaver har dere?
– Vi har jobbet parallelt med de andre teamene på aktuelle briefer, og prøver å komme opp med gode ideer og løsninger. I det siste har det vært mye fokus på eksamen og Gullkalven, før den siste innspurten frem mot sommeren.

Hva har dere lært så langt?
– At deadlinene Westerdals opererer med ikke ikke er gjeldende i det virkelige liv og at en brief sjeldent kommer alene.

Hva er deres ambisjoner etter endt praksis?
– Odd vil gjerne slutte som lørdagspostbud. Kristian vil gjerne slutte som stuer på Gardermoen. Begge vil ha en relevant jobb for å kunne stifte familie i fremtiden.

Er dette drømmejobben?
– Does the pope shit in the woods?