Lærlingkompaniet: Trygt og lunt i reaktoren

Avgangselever fra Westerdals er ute på prøve i tre måneder. KF Nyheter tar stikkprøver der teamene befinner seg. I dag har vi hilst på tre tekstforfattere som er utplassert hos Reaktor ID.

Kyrre Rydsaa Melbø, Simen Volan Bergog Ole Peder Henriksen har utplassering hos Reaktor ID. De er alle tre mest opptatt av å jakte på den gode ideen og synes ikke skisser er fullt så viktig.



Hvorfor ville dere ha utplassering i reklamebyrå?
– Det hadde sikkert vært kreativt å prøve en alternativ utplassering etter 3 år på reklameskole – vi vurderte innplassering, men ble møtt av skepsis fra alle.

Hvorfor ville dere være utplassert hos Reaktor ID?
– Vi antar at det er mer givende å være i et byrå som er i oppstartsfasen, enn ett som er i nedskjæringsfasen. Reaktor ID prøver å tenke annerledes i en bransje som skal tenke annerledes. Så det passet oss midt i blinken. Her jobber alle sammen i et stort team. For oss med mindre erfaring er det nyttig å jobbe tett med de med mye erfaring. Et «tradisjonelt» byrå hadde nok sett dumt på tre tekstforfattere og lurt på hva slags skisser det ble av sånt. Vi er mest opptatt av å jakte på den gode ideen.

Hva håper dere å lære i utplasseringsperioden?
– Vi følte vel at vi hadde mye å hente på det å være mer strukturerte. Så det å få være med på idéprosesser med erfarne og dyktige folk er utrolig lærerikt. Vi er allerede blitt aktive brukere av «verktøyene» Reaktor tar i bruk for å komme på de briljante ideene.

Noe dere savner fra Westerdals?
Jan Harald og troen på ideer som aldri vil kunne bli gjennomført. Stuntet hvor trikken går nye veier.

Hva tror dere nye hoder som dere kan bidra med i et nystartet byrå som Reaktor ID?
– Vi har friskt ungt pågangsmot, god energi, friske fortellinger fra helgens begivenheter, noe som får blodet til å bruse og renne igjen i erfarne årer.

Tre tekstforfattere i samlet tropp, hva slags skisser blir det av sånt?
– Vi vinkler alle ideene våre til å bli rene tekstannonser, så det har aldri vært noe problem.

Hvilke kunder jobber dere med?
Vi liker heller å kalle dem venner. «Hei Ventelo, ja det får en si.»

Håper dere å bli i Reaktor etter endt utplasseringsperiode?
– Et ledende spørsmål. Men det er jo slik at vi prøver å få hver søndag til å gå fortest mulig, slik at vi kan komme oss tilbake til de trygge lokalene og den lune stemningen i Klingenberggata.