Lærlingkompaniet: Utestemme inne

Siden mars har avgangselevene fra Westerdals fått kjørt seg på en arbeidsplass de har skaffet selv. Vi hører hvordan det går med Helge Svendsen og Kim Åslund som er utplassert i Ernö.

6922 9f5bf original

Hvorfor nettopp Ernö?
– Vi visste at Ernö var et byrå med dyktige folk og de hadde et godt rykte. Men det som virkelig gjorde det var en vakker liten setning: «Forretningsmålet til Ernö, er å bli store nok til å ansette Ernö», som var en lunsjkokk de hadde hatt på en tidligere arbeidsplass. Etter å ha pløyd gjennom kilovis av internett mens vi gjorde research om byråer, var det forfriskende å finne et sted som hadde et så enkelt mål. De måtte sjekkes ut.

Hvordan fikk dere praksisplassen?
– Vi ringte og spurte pent om vi kunne komme på besøk. Deretter var det på med finstasen, av med researchskjegget og mappen under armen. Mappen ble vist og kaffe ble drukket. Det var veldig stille under intervjuet. Her tenkte man dype tanker. Heldigvis hadde vi et par dype ting i mappen.

Hva slags arbeidsoppgaver har dere?
– Mye idé og løsning. Vi jobber sammen med de andre teamene, og får henge fingrene i mange interessante briefer. Vi har hendene fulle og vi digger det. Av og til truer Sindre og Ulrik oss med å vaske toalettene. De kaller det kreativ nullstilling. Kim har også prøvd seg som quizmaster.

Hva har dere lært så langt?
– Hvis en idé er god er det fordi den kan bli bedre. Sprø ideer skal før eller siden selges inn til en kunde, så man må ha argumentene sine i orden. Det er utrolig gøy å være med på å realisere det vi jobber med. I tillegg har vi lært å fekte, kjøre gokart og vi har erfart at utestemme funker like bra inne.

Hva er deres ambisjoner etter endt praksis?
– Å kunne fortsette å jobbe med det vi driver på med nå, enten i Norge eller i utlandet. Vi har fått blod på tann. Det er dette vi vil gjøre.

Er dette drømmejobben?
– På alle måter. Definitivt. Selv om foreldrene til Helge helst skulle sett at han ble oljebaron i Stavanger. Neida. Jo da.