Latterlig podkast-suksess til Norge

Komiker Jon Niklas Rønning lager podkast inspirert av «WTF», verdens største humorpodkast.

72328 ab19f original
72331 a2019 original
Med Atle Antonsen.
72334 4cc09 original
Med Knut Nærum.
72337 b1b84 original
Med Lars Mjøen.
72340 a589e original
Med Tom Mathisen.

Jon Niklas Rønning, kjent fra Bye & Rønning, følger opp suksessen til verdens største humorpodkast «WTF with Marc Maron». Konseptet er følgende: en komiker snakker åpenhjertig med en nær humorkollega om hvilke mekanismer som får deg og meg til å le.

– Vi skal ta humor på alvor. Humorister er ofte perfeksjonister og dønn seriøse, men vi får aldri vist det offentlig. Jeg har invitert mine beste komikolleger til å flytte de interessante humorsamtalene vi har utenfor scenen inn i studio, sier Rønning.

Komiske gjester

I samarbeid med Både Og gir komikeren oss et påskeslipp på hele fem episoder, hvor komikerne Atle Antonsen, Knut Nærum, Øivind Blunck, Lars Mjøen og Tom Mathisen snakker med Rønning om sin karriere og humoroppskrift.

– Jeg tror at norske podkastlyttere vil få et annet forhold til komikerne de er glad i. Det blir et humorfaglig dypdykk i komikergjestens unike karriere og suksessoppskrift, sier Rønning.

I løpet av disse fem første episodene av Rønning får vi høre at Atle Antonsen hater å bli kalt mannen uten hals, at Knut Nærum misliker «Knut Arild Hareide er tynn»-vitser, samt bakgrunnen for Lars Mjøens kritiske tilbakemeldinger til enkelte yngre humorister.

– Jeg er en podkast-nerd. Det er kriblende gøy å endelig lansere sin egen, sier Rønning

Ukentlige humorfaglig prat

Både Og og Rønning ønsker å levere en humorfaglig podkast. I tillegg til «WTF with Marc Maron» nevnes den svenske podkasten «Värvet» med Kristoffer Triumf som inspirasjon.

– Samtalen er i høysetet, den skal være sann, interessant og nær. Svenskene er blitt gode på dette, og det skyller endelig en podkastbølge over Norge også nå. Jeg er superstolt over å presentere disse fem samtalene med gode humorkolleger, sier Rønning.

Rønning skal lansere ukentlige podkast-episoder fremover. Nå ligger episoder med Atle Antonsen, Knut Nærum, Øivind Blunck, Lars Mjøen og Tom Mathisen ute. Podkasten finner du her.