Laukli og Almedal i skjønn forening

Anne Marie Almedal er aktuell med videoen og singelen til coverlåta «Lovesong», hentet fra fjerdealbumet «Lightshadow». Pål Laukli og Trude Laukli står bak videoen, som er spilt inn i løpet av helg i Tistedal.

91461 90a99 original

Etter en musikkarriere på snart 25 år har de aller fleste av oss et forhold til Anne Marie Almedal, enten det er som vokalist i Velvet Belly, som rakk å gi ut hele seks album før de gikk hver til sitt, som soloartist med fire album under beltet, fra elektronikaprosjektet AM & The UV, eller kanskje fra kjenningsmelodien til «Himmelblå».

Artisten er tilbake etter en lang og litt grublete pause siden forrigealbumet «Memory Lane» fra 2012, og hun uttalte nylig til Ballade at «Lightshadow» ikke skal regnes som en oppsummering, men snarere som en videreføring av alle opparbeidede erfaringer.

«Lovesong» er en låt av The Cure fra albumet «Disintegration» (1998), og er spilt inn med vesignelse fra frontmann Robert Smith.

Videoen er i stor grad et vennskapsprosjekt mellom Pål Laukli og Trude Laukli, Almedal selv og hennes mann/musikkpartner Nicholas Sillitoe, og den ble filmet i løpet av en helg der de hang ut i Pål og Trudes studio i Tistedal. Casper Nielsen Strand var assistent, og i etterkant fikk de i tillegg god postproduksjonshjelp av Jørgen Berfendal (klipp) og Raymond Gangstad (grading) hos Shortcut Oslo.

«Lovesong» er hentet fra albumet «Lightshadow», produsert av Nicholas Sillitoe & Alf Vaksdal.